Миналото, настоящето и бъдещето на Катар.“ Това символизира Националният музей

...
Миналото, настоящето и бъдещето на Катар.“ Това символизира Националният музей
Коментари Харесай

Миналото, настоящето и бъдещето на Катар

„ Миналото, сегашното и бъдещето на Катар. “ Това символизира Националният музей на страната. 

Думите и една къса видео разходка мъчно биха могли да пресъздадат преживяването. Но футболният коментатор Георги Славчев, който е в страната, с цел да отразява Мондиал 2022, направи опит да ни потопи под водата, при перлите, да ни покаже битието и визията за бъдещето на локалните хора.

Музеят е планиран според бедуинската традиция на Катар. Целият парк е ситуиран на 115 000 кв.м с изкуствена лагуна, с проучвателен център, лаборатории и така нататък Архитектът на това украшение е бил въодушевен от пустинната роза, която пораства към истинския замък от 10 век на шейх Абдула бин Джасим Ал Тани.

Мостът сред предишното и бъдещето на Катар проличава във всяка една експозиция, изложба и подробност. Всеки детайл е съдбоносен по този начин, че да ангажира всяко човешко осезание посредством композиция от визия, звуци и даже аромати.

Залите дават неповторима позиция във времето и свързват посетителите с прекарванията на катарския народ, живял сред сушата и морето.

Галерията с перлите концентрира вниманието върху търговците на перли. Виждаме ги необработени, както и оборудването за тяхното подбиране и премерване. Ловците на перли са били посрещани в края на сезона със специфични празненства.

Георги Славчев и неговата камера минават през залата за промишленост и нововъведения, а по-късно не пропуща да се наслаждения и цифровите съоръжения и светлинно шоу.

Как са живели бедуините, по какъв начин наподобява палатката им от вътрешната страна, какви принадлежности са употребявали и още и още...
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР