Миналото лято Мирела Демирева спечели сребърни медали на Европейското първенство

...
Миналото лято Мирела Демирева спечели сребърни медали на Европейското първенство
Коментари Харесай

Съветите на Мирела Демирева: Бъдете благодарни, че се състезавате

Миналото лято Мирела Демирева завоюва сребърни медали на Европейското състезание в по лека атлетика и Олимпийските игри в Рио 2016. Българката показа своите препоръки за подготовка и настройка за надпреварите пред известното профилирано списание “Spikes”.

Съвети за шампионати

Опитвам се да се любувам на всеки шампионат все едно ми е последният. Такъв ми е характерът, постаравам се да реализирам допустимо най-хубав резултат. Обичам високия скок, това е моето изкуство и желая да давам всичко от себе си.

Тактически препоръки

Опитвам да не се придържам към правила, когато стане дума за тактичност, тъй като без значение от всичко, би трябвало да се представям на най-хубавото допустимо равнище. Просто постоянно влизам с въодушевление в надпреварите и пробвам да скоча над летвата. Опитвам се да опростявам допустимо най-вече.

Психологически препоръки

Между 2009 и 2012 година имах доста травми и лекарят ми сподели, че в никакъв случай няма да се върна на пистата. Оттогава се научих да съм признателна за всеки скок, за всяко присъединяване в шампионат. Така ми е доста по-лесно да вземам участие на какъвто и да е шампионат, тъй като си напомням, че върша нещо, което обичам и което сама съм си избрала.



Технически препоръки

От 2014 година започнах да упражнявам в Холандия, като тогава смених и треньора. Оттогава изцяло съм сменила техниката си, дори доста от детайлите са радикално разнообразни по отношение на преди. Още пробвам да намеря стила си, само че за мен най-важно е да узнавам нещата не посредством думите на треньора ми, а посредством чувството си.

Треньорски препоръки

Треньорът ми Рини фан Льовен в този момент постоянно ме успокоява с думите: “случва се”. Не обичам да се продънвам, само че от треньора си научих, че такива неща се случват и че мога да се изучавам от грешките си. Понякога съм раздразнена и изнервена и просто желая да скачам по-добре, само че точно тогава треньорът ми припомня, че се случват такива неща.

Съвети за оцеляване в атлетиката

За мен главното предписание е постоянно да съм признателна, че скачам и че мога да скачам. Обичам това, което върша и не съм мислела в никакъв случай за пътуванията като за оцеляване. Излизаш и се наслаждаваш. Според мен всеки си взема решение на кой шампионат да взе участие и никой не трябва да се оплаква в никакъв случай.

Съвет за хранене

Аз съм състезателка на висок скок и ние сме фанатици на тематика храна. Всяка седмица се стремя да хапвам друг вид протеини, въглехидрати и мазнини. Но в случай че нямаш време за ястие, постоянно може да се спасиш с ядки и плодове. Гладуването е неразрешено, тъй че в случай че ми се яде шоколад, просто го върша. Обичам всевъзможен тип шоколад.



Съвет за родителите

Баща ми ми сподели още от дребна, че всяка задънена улица си има излаз. Иска да каже, че от теб зависи по какъв начин ще се развие животът ти, какво ще правиш със протичащото ти се. Често съм осъзнавала, че изходът е просто повече самообладание.

Съвет за модата

Не си купувайте нищо, от което нямате потребност. Това си споделям, когато съм на път да се изкуша. Естествено, не значи да не си купувате облекла, само че просто да се залага на качеството за сметка на количеството. Иначе аз избирам облекла в жълто и бяло.

Съвети за шофирането

Съветът ми е колело, в случай че има такава опция. Винаги избирам колелото, придвижвам се с него до където и да е.

Съвети за отмора

Погрижете се да сте с вярна компания, с цел да може да създадете хубави мемоари на всички места. Никога не си върша проекти за ваканцията или за някакви пътувания, просто би трябвало да е с верните хора.

Съвети за обществените мрежи

Не съм в действителност почитател на обществените мрежи, не съм доста дейна, тъй като обичам да си поддържам връзка онлайн със фамилията и приятелите.

Съвети за срещи

Никога не се правете на някого, който не сте. Просто бъдете правилни на себе си и уважавайте другите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР