Миналото лято бе шумът на Валери Симеонов. Сега дойде ред

...
Миналото лято бе шумът на Валери Симеонов. Сега дойде ред
Коментари Харесай

Волен спасява Атака - с аборти

Миналото лято бе шумът на Валери Симеонов. Сега пристигна ред на друга шумна концепция - абортите на Волен Сидеров. Лидерът на " Атака " изиска спор за абортите по американски модел, едно здравата и типично разделящо по-равно " за " или " срещу " обществото. Волен цитира злокобна статистика - че се вършат по 26 000 аборта годишно в България, а след това злокобно цитира хипотетичен и целен в бъдеще углавен кодекс - това били изрично 26 000 убийства. 
Тук към момента няма да навлезем в този спор по една-единствена причина: че задачата на Сидеров е да влезем. 
Сидеров претърпя тежък удар, малко предстоящ. Голямата изненада на евроизборите беше, че Каракачанов, който последователно потъваше в анонимност в патриотичната коалиция, обра целият националистически избор, оставяйки 1 % и на Сидеров, и на Симеонов. Вероятно комбинацията от енергичния Джамбазки и шаманската потънала в пушек фигура на Андрей Слабаков свърши работа. Как да се излезе от тази обстановка? Как да бъдеш още веднъж видян? В такива моменти на помощ идват златните разрези - намираш тематика, по която всички са 50 на 50, делиш морето на две като Мойсей и си подготвен. А съвсем всички тематики от този вид към този момент са изчерпани: про или анти европа, демократизъм или консерватизъм, церемониал на хомосексуалните или церемониал на фамилията, русоамериканофилии и русоамериканофобии.
Затова - аборти. Както значима и мъчителна, по този начин и хрупкава, сладка, интимна тематика. 
Първо, намесваш църквата и правиш чудесна алхимия: християнство + " Атака ". Църквата наместничи на Бог, а " Атака " наместничи на цървката. Цървката няма политическото въздействие да подкара един спор по този начин както може Волен - скандалничко, здравичко. Но той може да я призове като солист на хора и зад него да отеква църковния хор, по този начин както прилича на същински солист. 
Второ, медиите. Медиите умират от апетит за тематики през лятото и въпреки добре да са наясно каква е задачата на тая работа, ще я отразят, тъй като е забавно и цялостни утринни блокове. Един бранител на абортите и един критик - какво по-хубаво? Кажете си едната позиция, кажете вие другата и ето на: разногласието станал, увлекателен, трогателен. Недай си боже някой да се разгласи за абортите - той ще се разгласи за демократичен безделник, всемирски в най-лошия смисъл на думата човек, който не схваща, че утропата е божи подарък и с божия подарък могат да се разпореждат единствено двама: Бог и Волен Сидеров. 
Трето, хубава националистическа идея. Ние сме в демографски колапс, няма деца, не се раждат. И виновността да не се раждат не е в бедността, компликациите да отглеждаш дете, слабата обществена система, ниската икономическа вероятност: виновността е в тинейджърките и младите девойки, които махват с ръка и отстраняват бебетата, по този начин както се отстранява козметичен недостатък. Тъкмо те са са повода - натам бие Волен - да не се развъждаме, тъй като хем пропиляват дара божи, хем пропиляват опцията да изпълнят демографската пропаст, която са длъжни да попълнят, тъй като каква другояче им е работата.
И ето, че малко по малко скалата на процентчетата на " Атака " постепенно се цялостни нагоре - таман да се уплътни времето до локалните избори, а на тях се уплътни вотът за локалните изроди. 
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР