Миналото днес- това е името на изложбата, която показва част

...
Миналото днес- това е името на изложбата, която показва част
Коментари Харесай

Фотоизложба показва част от архитектурните шедьоври на Русе

" Миналото през днешния ден " - това е името на изложбата, която демонстрира част от архитектурните шедьоври на Русе. На площада пред Съдебната палата могат да бъдат прегледани 12 фотопана на здания, станали част от знаците на дунавския град.

Русе

Идеята на изложбата е минувачите да видят с други очи постройките, които подминават всеки ден, неведнъж без да виждат, както и да се пренесат за малко в предишното.

На паната могат да се видят Мъжката гимназия, Регионалният исторически музей, Регионална библиотека или сладкарница " Тетевен ".

Авторите на изложбата от Държавния списък в Русе са се пробвали да създадат паралел сред това по какъв начин са изглеждали постройките преди 50, 70 или 100 години и техния тип в този момент.
Поля Чорбаджиева- младши специалист, Държавен архив- Русе: Бяхме пред страхотна алтернатива кои здания да изберем. Бяхме избрали първо едни, след това други, тъй като трябваше да могат да се напаснат тези фотоси, които са в настоящо време и тези, които са архивните. Особено рекламите, скапват доста външния тип на постройките, пък те самите са доста красиви и без рекламите биха изглеждали доста по-красиви.
В края на 19-ти и началото на 20-ти век Русе е един от най- значимите в комерсиално и индустриално отношение градове в България, който се развива по европейски модел.

Построени са доста здания с красиви фасади, различаващи се от балканските и ориенталските в останалата част на България. Изложбата може да бъде прегледана до 22-и септември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР