Миналогодишният волейболен шампион на България Нефтохимик победи ЦСКА в първи

...
Миналогодишният волейболен шампион на България Нефтохимик победи ЦСКА в първи
Коментари Харесай

"Нефтохимик" поведе на ЦСКА след драма във волейболните полуфинали

Миналогодишният волейболен първенец на България " Нефтохимик " победи ЦСКА в първи мач от полуфиналите на шампионата. Бургазлии гостуваха в столичната зала " Христо Ботев " и се постановиха с 3:2 (25:19, 23:25, 25:23, 23:25, 15:12) над " алените ".

Залата беше изпълнена с почитатели на домакините, които не преставаха да поддържат своя обичан тим. Атмосферата очевидно даде сили и на двата отбора, които изиграха извънредно трагичен мач, в който не може да бъде посочен ясно един любимец.

Снимка: Lap.bg

Срещата стартира оспорвано, като възпитаниците на Николай Желязков дръпнаха в резултата след 17-та точка на първия гейм. Втората част отиде в актива на " алените ", макар че противниците им изравниха в края. Двата отбора си размениха по още един оспорван гейм, с цел да се стигне до решителния тайбрек. " Нефтохимик " поведе в резултата, само че не съумя да задържи преимуществото си до края. Домакините изравниха и последваха напрегнати моменти и от двете страни на мрежата. В последна сметка бургазлии подвигнаха победоносно ръце, откакто противниците им позволиха груби неточности в решителните отигравания.

Вторият мач от полуфиналния плейоф на волейболното състезание е на следващия ден (1 април), още веднъж в зала " Христо Ботев ". След това двата отбора се местят в Бургас. Играе се до 3 победи от 5 мача.

В другата полуфинална двойка са носителят на Купата на България " Хебър " и " Добруджа ". Двата отбора ще играят първия си мач по-късно през днешния ден в Пазарджик.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР