Миналогодишният шампион на Евролигата Реал (Мадрид) се утеши с третото

...
Миналогодишният шампион на Евролигата Реал (Мадрид) се утеши с третото
Коментари Харесай

Реал се утеши с трето място в Евролигата

Миналогодишният първенец на Евролигата Реал (Мадрид) се утеши с третото място в тазгодишното издание на шампионата. “Белите” се оправиха с Фенербахче с 94:75 в срещата за трето и четвърто място във “Фернандо Буеса Арена” в испанския град Витория, а двата тима демонстрираха на близо 13 хиляди души по трибуните завладяващ дуел, изпълнен с обрати и в последна сметка завършил с успех на мадридския отбор. Мачът бе повтаряне на финалния конфликт от сезон 2018/2019.

Испанците поведоха с 24:16 след 10 минути игра, само че функциите се размениха през втория интервал и тогава Фенербахче обърна нещата в своя изгода, с цел да се настани в лидерската позиция - 38:40 в средата на дуела. Реал още веднъж взе самодейността и след 31 осъществени точки в третата част отново бе напред, повеждайки с 69:63 преди последния интервал. В последната четвърт " лос бланкос " тотално постановиха своята воля, реализирайки 15 точки без отговор в първите шест минути, а първите точки на истанбулския отбор пристигнаха 3:48 минути преди сирената, когато Ерик Грийн вкара за 84:65. В последна сметка Реал победи с 94:75.

Густаво Айон бе най-резултатен за Реал с 23 точки и стопроцентова успеваемост от игра - 11/11, а от наказателната линия означи 1/4. Мексиканецът добави и 11 битки и 3 асистенции към статистиката си. Фабиен Козер вкара 13, а Трей Томпкинс и Факундо Кампацо останаха с по12.

Костас Слукас вкара 17 точки за Фенербахче, до момента в който Мелих Махмутоглу добави 14.

СТАТИСТИКА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР