Миналогодишният полуфиналист на Откритото първенство на Австралия Стефанос Циципас отпадна

...
Миналогодишният полуфиналист на Откритото първенство на Австралия Стефанос Циципас отпадна
Коментари Харесай

Раонич изхвърли Циципас от Аустрелиън Оупън

Миналогодишният полуфиналист на Откритото състезание на Австралия Стефанос Циципас отпадна още в третия кръг на шампионата, откакто загуби от канадеца Милош Раонич с 5-7, 4-6, 6-7(2).

32-ят подложен в схемата Раонич игра извънредно солидно, изключително на личен сервис, като не даде нито една опция за пробив на противника си. От своя страна Раонич реализира по един пробив в първите два сета, с цел да натрупа добра преднина, след което се наложи изрично в тайбрека на третата част и затвори мача след два часа и 30 минути игра. Канадецът осъществя 19 аса, завоюва 89 % от точките след вкаран първи сервис и имаше добра успеваемост на мрежата - 71 % (29/41). Той приключи мача с 55 печеливши удара против 32 непредизвикани неточности.

По този метод Раонич записа своята победа номер 30 в Мелбърн и доближи до осминафиналите на шампионата за седми път в кариерата си. В идващия си мач той ще се изправи против хърватина Марин Чилич, който надделя Роберто Баутиста Агут в пет сета - 6-7(3), 6-4, 6-0, 5-7, 6-3. Напред продължава и 12-ят подложен Фабио Фонини след триумф над аржентинеца Гуидо Пея със 7-6(0), 6-2, 6-3. В спор за място на четвъртфиналите италианецът ще срещне Тенис Сандгрен от Съединени американски щати, който победи сънародника си Сам Куери с 6-4, 6-4, 6-4. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР