Миналогодишният финалист на Уимбълдън Ник Кирьос няма големи очаквания към

...
Миналогодишният финалист на Уимбълдън Ник Кирьос няма големи очаквания към
Коментари Харесай

Ник Кирьос: Тялото ми все още не е готово

Миналогодишният финалист на " Уимбълдън " Ник Кирьос няма огромни упования към себе си тази година. Австралиецът организира много къса подготовка за шампионата от Големия шлем, откакто травма в коляното го извади от корта през първата половина от сезона.

28-годишният Кирьос претърпя интервенция на лявото коляно по-рано през годината и загуби първия си мач след петмесечно спиране в Щутгарт през предишния месец. Той се отдръпна от шампионатите в Хале и Майорка поради проблеми с физическата си форма.

" Очевидно петсетовият тенис е нещо изцяло друго. Гледам формата си от предходната година, когато имах най-идеалната допустима подготовка. Тази година не можеше да бъде по-различно ", разяснява Кирьос пред медиите в Лондон.

" Работата, която поставих през последните шест месеца, не беше на най-високо равнище. Просто се пробвам да подкрепям формата си, да се върна на корта. Играх с някои в действителност положителни играчи тази седмица и тялото ми се усеща добре. Ще преценям ден по ден. Няма да виждам доста напред и да си слагам нереални цели ", добави той.

Австралиецът, който загуби от Новак Джокович на финала на " Уимбълдън " предходната година, преди този момент игра мач на сингъл през октомври в Токио и се отдръпна от Откритото състезание на Австралия през януари. Той пропусна " Ролан Гарос " поради пострадване на крайници, което получи по време на кражбата на колата му.

" Бих се радвал да имам още един мач преди " Уимбълдън ". Тялото ми не е готово ", сподели 30-ият подложен Кирьос, който среща Давид Гофен (Белгия) в първия кръг в понеделник.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР