Миналогодишният финалист Ливърпул срази Порто с 2:0 на "Анфийлд" и

...
Миналогодишният финалист Ливърпул срази Порто с 2:0 на "Анфийлд" и
Коментари Харесай

Ливърпул е много близо до нов полуфинал

Миналогодишният финалист Ливърпул съкруши Порто с 2:0 на "Анфийлд " и взе удобна преднина преди реванша им от четвъртфиналите в Шампионската лига. Наби Кейта (5) и Роберто Фирмино (26) вкараха головете за триумфа на домакините. Двата тима се срещнаха преди година в същия шампионат, като тогава мърсисайдци отстраниха противника на осминафиналите след 5:0 в Португалия и 0:0 на собствен терен.

Срещата стартира съвършено за „ алените “, които още в 5-ата минута поведоха, откакто Мане проби по крилото и откри Фирмино в наказателното поле, а бразилецът върна обратно към Наби Кейта и последният се разписа благодарение на рикошет за 1:0. Така той стана първият гвинеец с гол в Шампионската лига.

Ливърпул продължи да играе мощно и след гола, а най-активен бе огромната звезда Мохамед Салах. Египетският нападател обаче нямаше шанс на два пъти против Касияс, а в 22-ата минута излезе очи в очи с испанския пазач и шутира около вратата. Четири минути по-късно Александър-Арнолд подаде на Роберто Фирмино, който на празна врата осъществя за 2:0. „ Драконите “ имаха искания за засада, само че повторенията демонстрираха, че такава няма.

След половин час игра гостите се посъвзеха и имаха късмет да понижат, само че Муса Марега пропусна самичък против бразилския вратар Алисон. Малко по-късно съдията Матео Лаос употребява VAR поради игра с ръка на Александър-Арнолд в наказателното поле на домакините, само че реши да не уточни бялата точка. Порто извърши корнер, а Марега стреля с глава, само че отново Алисон избави. В края на първата част Роберто Фирмино можеше да вкара още един път, само че шутира над вратата.

Малко след почивката в 48-та минута Садио Мане прати топката във вратата след хубав удар от воле, само че попадението му не бе прието поради засада. Испанският арбитър Матео Лаос употребява VAR и в 66-ата минута, когато Ловрен чукна топката с ръка в наказателното поле, само че още веднъж не последва дузпа за гостите, които имаха такива искания и в 83-ата минута за фаул против Фелипе от страна на Александър-Арнолд. И в тази обстановка съдията не реагира.

Реваншът в Португалия е след седмица на 17 април.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР