Минало, настояще и бъдеще се срещат в едно в интерактивния

...
Минало, настояще и бъдеще се срещат в едно в интерактивния
Коментари Харесай

Силата на ценностите оживява в „Магията на танца“ на ансамбъл „Чинари“ на 12 декември в зала 1 на НДК

Минало, настояще и бъдеще се срещат в едно в интерактивния театър на отбор „ Чинари “ „ Магията на танца “. На фона на впечатляващи фрагменти, снимани в Историческия парк край Варна („ Изборът на българите “ за 2019, съгласно Годишните награди на Министерството на туризма), на 12 декември в зала 1 на НДК елитната музикално-танцова натрупа ще придвижи публиката в далечни времена и столетия, с цел да опише за силата на българския дух и посланията на предците ни. Добро и зло, обич и ненавист, мрак и светлина са безконечните човешки тематики, които вълнуват поколенията още от древността до наши дни. В „ Магията на танца “ те са претворени в четири съществени картини – вятър, вода, огън и земя. Четирите естествени стихии събират и пазят националната мъдрост и памет. Ефектна мултимедия и визуализации допълват актуалния музикално-танцов роман на „ Чинари “, основан напълно на българския фолклор, само че претворен и пресъздаден в подтекста на актуалните изразни средства и стилистика.
Освен гения, хубостта, майсторството и високия професионализъм на танцьорите от професионалната натрупа, в зала 1 на НДК на 12 декември ще забележим още впечатляващите осъществявания на трио „ Булгарина “ и група „ Етнотикс “ – общо 40 индивида актьори и музиканти. Автори на музиката в „ Магията на танца “ са огромни модерни композитори като Костадин Генчев, Кирил Добрев, Пейо Пеев, Костадин Атанасов, Петър Миланов, Димитър Димитров, Сергей Стойнов. Хореограф и режисьор на спектакъла е художественият началник на отбор „ Чинари “ Асен Павлов.
Билети за „ Магията на танца “, на цени от 20 до 40 лв., към момента са налични на касите на НДК и в www.Ticketportal.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР