Миналия петък по решение на президента на САЩ от държавния

...
Миналия петък по решение на президента на САЩ от държавния
Коментари Харесай

Америка се вкара в безизходица напук на Русия

Миналия петък по решение на президента на Съединени американски щати от държавния запас бяха отпуснати имоти с обща повърхност от 145 000 акра (около 58 000 хектара), върху които ще бъдат позволени проучвателни и индустриални сондажи за петрол и природен газ. Новината на пръв взор е местна, незначителна и няма нищо общо с нашата страна, само че в действителност това е следващата частица в следствията от антируската политика, провеждана от Вашингтон.

Трябва да започнете с обстоятелството, че издаването на лицензи за впечатляващи сектори земя от федералния запас за рандеман на въглеводороди в самите Щати провокира сериозен резонанс, добавяйки забележителен брой американци към листата на недоволните от вътрешните действия на Байдън.

Факт е, че Джо Байдън доближи на заветния стол в Овалния кабинет под изумруденозеленото знаме на битката за околната среда, противопоставяйки се коренно на Доналд Тръмп, който поддържа с всички сили националната петролна и газова промишленост.

Да напомним единствено главните постулати от предизборната стратегия на претендента от Демократическата партия. Бъдещият президент даде обещание да постави всички вероятни старания за битка с световното стопляне, за което ще употребява всички законодателни и политически принадлежности, с които разполага. Екипът на Байдън се кълнеше, че изцяло ще спрат издаването на лицензи за прилагане на глъбини във федералните земи, с цел да не се усилва локалното произвеждане на нефт. Как тези две концепции съжителстват в един принцип е отворен въпрос и не за нас, а за елитните политически стратези, които образуваха облика и дневния ред на претендента на демократите.

По пътя, в случай че бъде определен, Байдън гарантираше цялостен преход към възобновими и екологично чисти енергийни източници до 2035 година Освен това всички най-големи електрически компании всеобщо да преминат към потреблението на природен газ като главно гориво.

Ключовият вид логистика също си го отнесе.

Собствениците на камиони бяха авансово готови за внезапно нарастване на налозите върху излъчванията в атмосферата и на обособените щати им дадоха обещание правото независимо да дефинират както оптимално допустимото равнище на излъчвания, по този начин и размера на наложените налози.

Тук би трябвало да разберете, че съгласно интернационалната транспортна работа ЦФС през 2017 година (последните публично оповестени данни) над 70 % от всички товари в Съединени американски щати на стойност 10,4 трилиона $ са били превозени с камиони. Добавяме още, че американският автопарк разполага с над седем милиона камиона. Като се има поради смисъла на промишлеността, размерите на трафика, финансовите обороти и броя на хората, участващи в сектора, остава мистерия кой даже е дал своя вот за претендент, който дава обещание, в случай че не да унищожи промишлеността, то най-малко да направи живота ѝ доста сложен.

Друг значим миг от предизборната акция беше радикалното понижаване на излъчванията на живак – като невротоксин, който навлиза в околната среда при изгаряне на въглища. Обърнете внимание, че Байдън съвсем се оправи с тази задача: в случай че не бяха солидните финансови интервенции на китайските банки, американската въгледобивна промишленост систематично щеше да се доближава до точката на невъзврат.

Сегашното издаване на лицензи за федерални земи не на вятъра провокира вълна от неодобрение и то по едно и също време в лагерите на еколозите и на добивната промишлеността.

Това е първият сходен ход на администрацията на американския президент от идването му на власт през януари 2021 година Преди това, маневрирайки сред действителностите на пандемичните ограничавания, Америка съумя да поддържа допустим баланс сред цените на горивата за популацията и индустриалните размери за промишлеността. Въпреки това, началото на специфична санкционна интервенция против Русия, която по дифолт включва целия проамерикански финансов и политически блок, докара пазара до положение на неконтролируема турбуленция, когато старите схеми просто стопираха да работят.

През седмиците от началото на специфичната военна интервенция в Украйна, цената на горивото в Съединени американски щати сложи редица исторически върхове, надхвърляйки твърдо 5 и 6 $ за галон (съответно за бензин и дизел). В някои моменти в някои щати се желаеха умопомрачителните седем $ за единица гориво, което, несъмнено, провокира много предстояща реакция измежду популацията. Социалните мрежи се извършиха със фотоси, на които се вижда по какъв начин признателни американци лепят стикери с надпис „ Аз го направих “ и фотография на настоящия президент наоколо до етикетите с цените.

Администрацията, без да понижава интензивността на антируската изразителност, се втурна да взема решение проблемите, само че, както писахме нагоре, нормалните схеми са остарели и към този момент не може да оказват помощ. Например Саудитска Арабия изпадна от американската орбита и изрично отхвърли да усили добива на недопечен нефт, с цел да се хареса на Вашингтон; също така Рияд ускори договарянията с Пекин и разгласи, че е подготвен да премине към юана.

Съединените щати се пробваха да успокоят пазарите и съгражданите, като дадоха обещание да отпушат стратегически петролни ресурси и дружно със съдружниците да пуснат непланирани 60 милиона барела за продажба. Това оказа помощ малко, тъй като за търговците въобще не е загадка, че самата Америка добива 14 милиона барела дневно, т.е. оповестената интервенция не е нищо повече от пиар трик.

Попаднал в неочаквана суровинна самотност с възходящо неодобрение на електората и цените на горивата, Белият дом направи единственото допустимо: позволи сондажи на публични земи, което беше възприето от „ зелената общност “ като изменничество на екологичните ползи и послушание на лагера на индустриални енергийни колоси. За горест на сегашната администрация тази вест също беше призната доста хладно в лагера на петролните служащи.

Проблемът тук е, че не е задоволително да се издават имоти в Уайоминг, Колорадо, Юта, Ню Мексико, Монтана, Алабама, Невада, Северна Дакота и Оклахома. Необходимо е процесът на рандеман и пречистване на нефт да стане финансово прелъстителен, само че това е мъчно. Същата администрация на Байдън през последната година усили екологичните налози с 50 % за всички компании, произвеждащи и транспортиращи въглеводороди в страната.

В момента налог “околна среда” в Съединени американски щати се е повишил до 18,5 %. За да създадем разноските по-ясни, дано прибавим, че през последните 10 години четири основни компании в промишлеността ( “Шел”, “Бритиш Петролиум”, “Шеврон” и “Ексън Мобайл”) са платили към 83 милиарда $ лицензи за рандеман и свързани налози през последните 10 години.

Казано по-просто, и трите страни - Белият дом, петролните и еколозите - са в обстановка на невъзможност, където всеки идващ ход ще бъде по-лош от предходния. Необходимо е да се намалят цените на горивата, само че това вреди на околната среда, се отразява зле на рентабилността на фирмите и, още по-лошо, на рейтинга на президента.

Ето за какво, макар постулираното ембарго за закупуване на съветски нефт, доставките му за Съединени американски щати непрестанно нарастват. Вярно, не непосредствено, а през хитра примка. „ Погрешният “ съветски нефт се доставя до латвийското пристанище Вентспилс, където се разрежда с „ верния “ нефт от други източници до консистенция от 49,9 % и като че ли по магия се трансформира в неповторима латвийска примес, която към този момент се доставя с танкери до всяка точка на света без никакви ограничавания. Доставя се в това число в страни, които се заклеха да уморят Русия от апетит, като не купуват нейните въглеводороди.

Такъв е политическата, финансова и екологична еквилибристика, с която Вашингтон се занимава самичък и в която кара всичките си съдружници да вземат участие.

Превод: В. Сергеев

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР