Миналия ноември Intel примами при себе си Раджа Кодури (Raja

...
Миналия ноември Intel примами при себе си Раджа Кодури (Raja
Коментари Харесай

Един от ключовите разработчици на графичните ядра на Intel, премина към AMD

Миналия ноември Intel примами при себе си Раджа Кодури (Raja Koduri), който до тогава бе началник на графичното направление на AMD – Radeon Technology Group (RTG). А в края на април към него се причисли ръководителят на маркетинговия отдел на RTG Крис Хук (Chris Hook). Но в този момент AMD наподобява стартира да си връща.
Уеб порталът Hexus заяви, че за AMD към този момент работи Мартин Аштън (Martin Ashton), който до момента заемаше високи длъжности в три основни отдела на Intel. Той бе вицепрезидент на новия отдел за създаване на централни и графични процесори (Core and Visual Computing Group). Едновременно с това беше основен инженер по графичните технологии (Visual Technologies Team). И по едно и също време с това – шеф по хардуера и втори шеф архитектурата на графичните и паралелните калкулации.

Всеки един от тези отдели работи върху графиката на Intel. А секцията Core and Visual Computing Group бе основана особено за създаването на обособени графични процесори на Intel. Естествено, бе управлявана от Кодури.

Аштън е прочут най-вече с това, че 26 години работи в английската компания Imagination Technologies, където разработваше небезизвестните графични процесори PowerVR. Това са графичните ускорители на Apple до предпоследния Apple A10 Fusion, употребен в iPhone 7 и 7 Plus.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР