Миналия месец компанията Microsoft престана да продава лаптопите на Huawei

...
Миналия месец компанията Microsoft престана да продава лаптопите на Huawei
Коментари Харесай

Лаптопите на Huawei се завърнаха в магазините на Microsoft

Миналия месец компанията Microsoft престана да продава преносимите компютри на Huawei заради напрегнатите връзки сред Съединени американски щати и Китай, както и поради включването на Huawei в черния лист на Съединени американски щати, с което на китайския производител бе неразрешено да употребява американски съставни елементи, хардуер и технологии.

Но през днешния ден се вижда, че преносимите компютри на Huawei са се завърнали в магазина Microsoft Store . В онлайн и офлайн магазините на софтуерния колос още веднъж могат да се купят MateBook 13, MateBook и MateBook X Pro. Засега за Pro версията се изписва, че не е налична. Представител на Microsoft означи, че корпорацията деликатно следи протичащото се и навреме реагира на напътствията от страна на държавното управление и на следствията от комерсиалната война с Китай. И тъй като цялостното блокиране на китайската Huawei бе отсрочено за неопределен срок, Microsoft възобнови продажбите на към този момент съществуващите устройства на Huawei в Microsoft Store.

Представителят на Microsoft особено акцентира, че става дума единствено за наличните в складовете компютри. Тоест, след продажбите на всички преносими компютри на Huawei, мобилните устройства на китайската компания може още веднъж да изчезнат от магазина на Microsoft.

Софтуерния колос добави, че в Microsoft Store ще се продават само артикули, съответстващи на американското законодателство. И защото цялостният блокаж на Huawei към момента не е влезнал в действие, а локалните управляващи дадоха пролонгация, Microsoft смята, че може да продава сегашната продукция на Huawei.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР