Миналия месец Intel заяви, че възнамерява да разшири своите производствени

...
Миналия месец Intel заяви, че възнамерява да разшири своите производствени
Коментари Харесай

Intel инвестира $11 милиарда в своя израелски клон

Миналия месец Intel съобщи, че има намерение да разшири своите индустриални мощности в Съединени американски щати, Ирландия и Израел за спомагателна диверсификация на своя просторен бизнес. Сега се появиха нови детайлности за вложенията в израелския клон на Intel. Компанията има намерение да влага $11 милиарда, което е най-голямата сума в цялата капиталова история на Израел .

Министърът на финансите на Израел Моше Кахлон (Moshe Kahlon) сподели при започване на седмицата, че „Ръководството на Intel показа своето решение да влага още 40 милиарда шекела в Израел, което е невиждано решение. Очакваме, че то ще разкрие хиляди работни места в южната част на страната. Правителството на Израел ще взе участие с 9% ($1 милиард). В последна сметка, 91% от инвестицията ще остане тук„. Освен това, министърът съобщи, че огромният % на самоучастие е решителен за взаимната работа. По този метод Израел ще може по-ефективно да се конкурира за вложенията на Intel спрямо другите страни, като да вземем за пример Ирландия.

По този метод Intel продължава модернизацията и разширението на своето произвеждане в град Кирят Гат. Миналата година процесорният колос влага към $5 милиарда в същия индустриален комплекс, а в този момент е подготвен да влага доста повече. Към сегашен ден в израелския отдел на Intel работят към 13 000 души. Миналата година Intel експортира от Израел продукция за към $4 милиарда.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР