Миналата седмица Заубер обявиха, че Alfa Romeo става техен основен

...
Миналата седмица Заубер обявиха, че Alfa Romeo става техен основен
Коментари Харесай

Красивият Алфа Ромео Заубер

Миналата седмица Заубер оповестиха, че Alfa Romeo става техен главен спонсор и тимът публично ще носи името Alfa Romeo Sauber F1 Team. Престижната италианска марка, благосъстоятелност на Fiat Chrysler Automobiles (FCA), подписа дълголетен контракт с швейцарския отбор и по този начин през сезон 2018 се завръща във Формула 1.
Болидът на Заубер ще е с цветовете на Alfa Romeo и с мотор Ферари. Серджо Маркионе, изпълнителният шеф на FCA, съобщи, че партньорството със Заубер е " значима крачка за смяната, която се прави сега в Alfa Romeo ", и че завръщането в шампионата след 30-годишното неявяване ще помогне за развиването на компанията. " Така почитателите на Alfa Romeo ще имат опцията още веднъж да поддържат производителя, който е решен да напише нова вълнуваща глава в своята неповторима и именита спортна история ", добави Маркионе.

 Alfa Romeo Sauber F1 Team @@@

Наистина, Alfa Romeo има богато спортно завещание. Червените коли вземат участие във Ф1 от 1950 до 1988 година във Формула 1 както като конструктор, по този начин и като снабдител на мотори. Нино Фарина и Хуан Мануел Фанджо печелят трофеи през 1950 и 1951 година – още с дебюта на марката в шампионата. От 61-ва до 79-а производителят от Милано доставя мотори на разнообразни тимове, а през 1983-а записва най-хубавия си резултат като конструктор. Днес, повече 30 години след отдръпването си от спорта, марката се завръща на пистата и е подготвена да запише нови триумфи.

Освен изгоди за италианците, уредниците на шампионата чакат завръщането на Alfa Romeo да се отрази позитивно и на гледаемостта на спорта. Дали в действителност това ще е по този начин, ще разберем следващата година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР