Миналата седмица в САЩ бяха публикувани данните за малко по-висока

...
Миналата седмица в САЩ бяха публикувани данните за малко по-висока
Коментари Харесай

Инвестиционен консултант: Падането на цената на петрола отразява влизането в рецесия

Миналата седмица в Съединени американски щати бяха оповестени данните за малко по-висока инфлация, в сравнение с се считаше. Това затвърждава визията измежду вложителите, че инфлацията няма да падне толкоз елементарно до равнищата, които централните банкери желаят. Това сподели основният капиталов съветник на " ЕЛАНА Трейдинг “ Цветослав Цачев в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “.

Тази седмица следва съвещание на Федералния запас в Съединени американски щати, на което ще бъдат дадени нови прогнози за растежа на лихвите. " Понижаването на лихвите няма да става толкоз осезаемо и бързо в Съединени американски щати, колкото пазарът би желал да види. Много е евентуално даже да има някаква проверка нагоре на прогнозите на банкерите и вместо 4,75 в края на годината лихвата да бъде 5 “, съобщи Цачев.

Ако това се случи, пазарът евентуално ще реагира отрицателно, предвижда специалистът.

Инвестицията в държавни скъпи бумаги не пази парите от инфлацията. Много малко са финансовите принадлежности, които при повишаване на инфлацията покачват направената инвестиция, изясни Цветослав Цачев. " В случай, че инфлацията се върне от 3 на 5%, това, че някой е купил сега на 4% рентабилност за 10 години, на процедура значи, че за тези 10 години ще загуби немалка част от покупателната дарба на парите си – повече от 10% “, даде образец той.

Пазарът на криптовалути остава най-рисковата и динамичната част от капиталовия набор. " Динамиката там се дължи както на фактори, свързани със самата инфраструктура на биткойн, и на това, че пазарът търси опция на парите, опция на разплащанията, опция на златото. Това са трендове, които се ускоряват в последните години с въвеждането на наказания, с политическото и икономическо напрежение сред огромните страни. Тези фактори провокират огромния напредък, водят до все по-голямо търсене и биткойнът прави нови върхове. Но това е доста рисков актив и растежи от 80-100% доста постоянно са последвани от доста съществени корекции “, предизвести капиталовият съветник.

Той означи, че всички първични материали сега са под натиска на упованията за икономическо закъснение.

В развитите страни се следи понижаване на търсенето на нефт, а това е резултат от закъснение на икономическата интензивност, изясни Цветослав Цачев. " Търговията в диапазон 70-80 $ към момента не е мотив за терзание. Но продължаващото рухване на цената на петрола отразява влизането в криза. В Съединени американски щати към този момент се усеща закъснение на икономическата интензивност “, добави той.

Спадът на цената на петрола обаче не води до същия спад на цената на горивата в процентно изражение. Затова бизнесът и потребителите не престават да усещат инфлационния напън, означи още специалистът.

Проблемите с превоза в Червено море оскъпяват в допълнение и забавят доставките на съвсем всички артикули и първични материали. Той не чака ескалация на спора в Близкия изток, която да има своето отражение върху пазарите. " Видяхме по какъв начин и обстановката в Русия и Украйна в някаква степен към този момент е управляема от позиция на резултата й върху осведомителните потоци на артикули, първични материали и капитали “, добави Цачев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР