Миналата седмица в Русия е бил задържан американски войник с

...
Миналата седмица в Русия е бил задържан американски войник с
Коментари Харесай

Задържан американски войник в Русия

Миналата седмица в Русия е бил арестуван американски боец с обвиняване в " незаконно държание ", оповестиха от американската войска.


Войникът, чието име не е посочено, усилва броя на американците, арестувани в страната на фона на дълбокото напрежение с Вашингтон поради нашествието на Москва в Украйна.

" На 2 май 2024 година съветските управляващи във Владивосток, Русия, задържаха американски боец по обвиняване в престъпно държание ", съобщи говорителката на американската войска Синтия Смит.

Русия уведомява Държавния департамент на Съединени американски щати, който " дава подобаваща консулска поддръжка на боеца в Русия ", а армията уведомява фамилията му, сподели Смит.

" Предвид чувствителността на този въпрос, сега не можем да предоставим спомагателни детайлности ", добави тя.

Когато по-рано бе запитан за известията за задържането на боеца в Русия, представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби съобщи: " Наясно сме с този случай. "

От Ен Би Си Нюз оповестиха, че боецът е пътувал до Русия независимо и не е бил по служебни каузи.

Войникът, старши сержант, е бил задържан по съмнение в кражба и сега се намира в следствеия арест, заяви Си Ен Ен.

Няколко други американци са арестувани в Русия, в това число Еван Гершкович, кореспондент на " Уолстрийт джърнъл ", арестуван по обвинявания в шпионаж преди повече от година. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР