Миналата седмица в Колумбия беше открит предполагаем случай на

...
Миналата седмица в Колумбия беше открит предполагаем случай на
Коментари Харесай

Хаванският синдром: Мит или реалност

Миналата седмица в Колумбия беше открит хипотетичен случай на " " - най-новото от поредицата подозрителни набези, които наподобява са ориентирани към дипломатическия и разследващия личен състав на Съединени американски щати. Последният случай наподобява е станал единствено няколко дни преди визитата на държавния секретар на Съединени американски щати. Това значи, че тези офанзиви може да са целенасочени и планувани във времето - че не са инцидентни и че мощен съперник на Съединени американски щати ги употребява систематично. Това написа Сет Дж. Францман за " Джерусалем пост ", цитиран от БГНЕС.

" може да са потърпевши от мистериозното заболяване, което предизвиква мъчителен тон в ушите, отмалялост и зашеметяване ", оповестява Би Би Си. " За първи път за синдрома се оповестява в Куба през 2016 година Оттогава американски дипломати по целия свят оповестяват за случаи на синдрома. Произходът му е незнаен, като някои допускат, че става въпрос за тип оръжие ".

" Уолстрийт Джърнал " оповестява за последната офанзива, която включва " необясними здравословни произшествия ", съгласно имейл, изпратен от посланика на Съединени американски щати в Колумбия Филип Голдбърг. Държавният секретар Антъни Блинкен трябваше да посети страната този месец.
 Централно разузнавателно управление на САЩ отзова своя чиновник в Сърбия заради признаци на Хавански синдром Централно разузнавателно управление на САЩ отзова своя чиновник в Сърбия заради признаци на Хавански синдром
Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати отзова собствен чиновник от Сърбия заради неврологични признаци, които се смятат за демонстрация на...

През август американски публични лица обявиха, че " виетнамският стадий от пътуването на вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис в Южна Азия би трябвало да бъде отсрочен с няколко часа заради известия за двама американски дипломатически чиновници, болни от мистериозната композиция от болести, станали известни като " Синдром Хавана ".

От посолството оповестиха, че е имало " вероятен " аномален здравен случай " в Ханой " - израз, който Вашингтон употребява, с цел да опише синдрома. Инцидентите започнаха в Куба през 2016 година, само че съгласно отчетите са открити и в Германия, Австрия, Русия и Китай.

В началото на тази година беше обявено, че Държавният департамент на Съединени американски щати ще събира повече информация за здравословното положение на дипломатите след недоволства, че не се отнася съществено към това. Според " Индипендънт " " американски дипломати, които са страдали от мистериозния " Хавански синдром ", са се нахвърлили върху държавния секретар Антъни Блинкен по време на неотдавнашна среща, потвърждавайки, че държавното управление не е направило задоволително, с цел да помогне на жертвите, и е отхвърлило опасенията им като неразбираеми необясними здравни произшествия ".

В държавното управление на Съединени американски щати и сред последните администрации има известни разногласия по отношение на протичащото се. Засегнати са към 200 дипломати и членове на разузнаването. Въпреки че детайлностите са класифицирани, съществува въпрос дали това са инцидентни " произшествия " или целенасочени офанзиви. Според отчет на " Ню Йорк Таймс ". В този отчет от 1 октомври се споделя, че жертвите са 100 чиновници на Централно разузнавателно управление на САЩ. Според различен отчет на " Таймс " Централно разузнавателно управление на САЩ даже е отзовало началника на станцията си във Виена поради оправянето с случаите. Американските законодатели поддържаха промени, ориентирани към жертвите на синдрома, а Централно разузнавателно управление на САЩ се пробва да ускори опитите за противопоставяне на случаите.

Друг сериозен случай се случи през септември, когато " се появиха известия, че офицер от Централно разузнавателно управление на САЩ, пътуващ до Индия с шефа на организацията Уилям Джей Бърнс, е съобщил за признаци на синдрома ", съгласно Би Би Си. Някои чиновници в Централно разузнавателно управление на САЩ са възприели смразяващия епизод като непосредствено обръщение към Бърнс, че никой не е в сигурност, в това число и тези, които работят непосредствено за топ шпионина на страната, настояват двама източници. "
 Кубински учени: Няма Хавански синдром Кубински учени: Няма " Хавански синдром "
Няма доказателства за изказванията на американски дипломати, че се сблъскват с по този начин наречения " Хавански синдром " на острова, обявиха куб...

Експерти считат, че, явно ориентирана, съсредоточена и ориентирана към жертвите, би могла да бъде причина за това. Самите жертви разказват няколко типа увреждания.

" Тина Онуфър и двама нейни някогашни сътрудници в Хавана, съпружеска двойка на име Кейт Хъсбънд и Дъг Фъргюсън, описаха пред Ен Би Си за прекарванията си, откакто получиха позволение от Държавния департамент. Те желаят светът да знае, че това, което им се е случило в Хавана, е предизвикало действителни премеждия и документирани пострадвания и че тези, които упорстват, че това е случай на всеобща неуравновесеност, бъркат ", отбелязва Ен Би Си. " Начинът, по който докторът ми го сподели... Той сподели: " Ами, все едно си стар с 20, 25 години едновременно ", описа Хъсбънд. Той е диагностициран с " добито мозъчно увреждане, обвързвано с излагане на въздействието на ориентиран феномен ".

И по този начин, какво знаем? Служителите на разузнаването споделят, че не са събрали задоволително информация, с цел да кажат с убеденост какво предизвиква пострадванията или кой е отговорен. Но те споделят, че Русия остава водещ обвинен ", отбелязва Ен Би Си. А голям брой източници, осведомени с въпроса, обявиха, че разследващите служби от ден на ден се концентрират върху теорията, че пострадванията са породени от някакъв тип ориентирана сила, въз основа на личния им разбор на доказателствата.

По-широкият подтекст обаче е, че това се случи, когато Съединени американски щати започнаха да се опълчват на това, което назовават " равностойни " съперници, като част от новата национална отбранителна тактика. Това значи, че Съединени американски щати изместват фокуса си от битката с тероризма в Близкия изток към опълчването на Русия и Китай. В по-малка степен те се стремят да се опълчват и на Иран.

Въпросът за " Синдрома Хавана " е забавен, тъй като повдига въпроси за това по какъв начин съперниците на Съединени американски щати наподобява са хванали американците на мушка в разнообразни страни. Фактът, че хипотетичното оръжие и нападенията наподобява са ориентирани не просто към инцидентен американски дипломатически личен състав, а към основни обекти директно преди основни визити на публични лица - а също по този начин наподобява, че са ориентирани към Централно разузнавателно управление на САЩ - значи, че съперниците са осведомени с разположението на американските дипломатически постове, както и с това кой и по кое време се намира в тях.
 Централно разузнавателно управление на САЩ с ново звено, което ще се занимава единствено с Китай Централно разузнавателно управление на САЩ с ново звено, което ще се занимава единствено с Китай
Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати разгласи, че основава ново звено, което ще се концентрира само върху Китай и предизвикателс...

Нападенията наподобява са почнали в Хавана, където администрацията на Обама се опитваше да възобнови връзките си. Защо врагът на Съединени американски щати би се опитал да нападна американците там? Дали тъй като това е другарска страна на противниковата страна и разследващите средства на врага, които тестват пробно или ново микровълново оръжие, могат да работят свободно и да опитват, с цел да видят какво прави то? Дали тъй като през 2015 година Съединени американски щати отвориха още веднъж посолство в Куба и локалните поданици или мощният съперник са можели да имат предварителни знания за постройката?

През 2015 година новооткритото американско посолство, ситуирано на крайбрежния бул. Малекон в Хавана, беше мечтано място, а дипломатите се надпреварваха да служат в страна, в която американските чиновници на дипломатическа работа биха влезнали в историята, защото Съединени американски щати и Куба възвърнаха от дълго време скъсаните си дипломатически връзки.

Но американските дипломати в домовете и хотелските си стаи в Хавана започнаха да изпитват необясними признаци, като световъртеж и главоболие. Понякога те били съпроводени от неидентифициран " пронизително ориентиран звук ", който звучи по този начин, като че ли метал скърца по пода. Засегнати са 24 дипломати.

Според хронологията в отчета на Държавния департамент Централно разузнавателно управление на САЩ е уведомило Държавния департамент през септември 2017 година за " решението си да изтегли личния състав си от Хавана в обозримо бъдеще ". Това значи, че е допустимо съперникът, ръководещ оръжието, да се е насочил към Централно разузнавателно управление на САЩ в Хавана. Американските дипломати и техните сътрудници от разузнаването напуснаха страната през 2017 година

В момента берлинската полиция ревизира следващото изказване за синдрома, откакто. Това прибавя Германия към листата на страните, в които са се случили случаите, с изключение на Куба, Колумбия, Виетнам, Индия, Австрия, Тайван, Киргизстан, Узбекистан, Англия, Грузия, Полша, Китай и Русия.
 Централно разузнавателно управление на САЩ губи информатори в Китай, Русия, Иран Централно разузнавателно управление на САЩ губи информатори в Китай, Русия, Иран
Ръководството на Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати (ЦРУ) предходната седмица осведоми чиновниците си по целия свят за увеличав...

Ако разгледаме тези страни, какво ги свързва? Русия и Китай са съперници на Съединени американски щати и желаят те да изоставен тези централноазиатски страни, които в миналото са били свързани със Съветския съюз. Виетнам е обвързван с Русия и Китай. Грузия и Полша са съседи на съветските съдружници. А Тайван е в непосредствена непосредственост до Китай. Но какво да кажем за Австрия, Германия, Колумбия и Обединеното кралство? Колумбия е покрай Венецуела, която е съперник на Съединени американски щати. В предишното задгранични разследващи служби са се насочвали към дисиденти в Обединеното кралство. По време на Студената война Виена постоянно е била известна като място, където разследващите служби са работили една против друга.

Като цяло, описът демонстрира, че който и да прави това, може да работи безнаказано както в напредналите мощни западни страни, по този начин и в по-бедните страни по света. Изглежда, че тези американски врагове разполагат с предварителна информация за формалните пътувания на Съединени американски щати и за това къде се намират американските дипломати и разследващи сътрудници. Сградите на посолствата са огромни и би било елементарно да се насочат към няколко стаи с микровълнови оръжия или други комплицирани софтуерни средства, като се знае кои стаи се целят.

Това също по този начин значи, че устройството, което прави това, евентуално има порядъчен обхват и е леко и може да бъде преместено елементарно. Това е по този начин, тъй като не е рационално да се заключи, че във всички тези случаи съперникът е обезопасил постройка наоколо до локалното американско посолство или до други американски постове. Подобно оръжие би могло да бъде и мобилно, ситуирано в някакъв камион или микробус. Но това също би провокирало съмнения, в случай че е паркирано наоколо до посолство.

Не е ясно за какво локалните страни, приемащи американския личен състав, не са засекли подозрителна активност. Не е ясно и за какво Съединени американски щати не са построили потенциал за разкриване и противопоставяне на сходна опасност.

Всичко това демонстрира, че в днешния свят Съединени американски щати са изправени пред действителни провокации от страна на съперниците си. Ако жертвите на " Хаванския синдром " са толкоз доста, колкото са регистрирани, това демонстрира, че може би се появява действителна опасност за Съединени американски щати. То също по този начин демонстрира, че съперниците на Съединени американски щати може да са склонни да употребяват нови способи като този, с цел да нанесат удари по това, което считат за уязвими аспекти на Съединените щати по света.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР