Миналата седмица в Китай са призовани глобалните технологични компании за

...
Миналата седмица в Китай са призовани глобалните технологични компании за
Коментари Харесай

Китай привика големите tech компании заради Huawei – предупреди ги за последствията

Миналата седмица в Китай са призовани световните софтуерни компании за осъществяване на значими диалози. Причината несъмнено са възбраните, които Съединени американски щати наложи на Huawei. Информацията е на Ройтерс от двама души, които са осведомени с материята.

Вкарването на Huawei, най-големият производител на мрежово съоръжение за телекомуникации, в черния лист, забрани на редица щатски компании да доставят артикули и услуги. От Вашингтон дефинираха това като мярка в името на националната сигурност. Всичко ескалира към комерсиална война.

След това в Пекин взеха решение да създадат собствен лист с неблагонадеждни непознати предприятия. Заговори се и за понижаване на продажбите на редкоземни детайли за Съединени американски щати.

Човек от Microsoft е разкрил, че диалозите с китайското държавно управление не са били директна опасност. Станало е ясно обаче, че спазването на щатските забрани ще докара до доста затруднения за целия бранш.

Компанията е призована да не прави лекомислени ходове преди обстановката да бъде разбрана изцяло. Използван е доста спогодителен звук.
От Microsoft отхвърлят формален коментар.
The New York Times първи рапортува за срещите, които са водени от Комисията за национално развиване и промени (NDRC). Тяхната информация също сочи, че огромните софтуерни играчи са извикани и са предизвестени да не съблюдават щатските забрани за продажба. В противоположен случай има огромна възможност те да се изправят пред тежки последици.
От NDRC също не са дали отговор на поканата на Ройтерс за коментар.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР