Миналата седмица в болницата в Павликени забравиха възрастна жена 6

...
Миналата седмица в болницата в Павликени забравиха възрастна жена 6
Коментари Харесай

Христина Николова: Все повече хора започват да търсят правата си

Миналата седмица в болничното заведение в Павликени не помниха стара жена 6 часа затворена в скенер. " За мен това е учебникарски образец, в който зародилият спор може да се реши доста елементарно, като просто лечебното заведение неотложно предложи на потърпевшото лице едно обезщетение, едно опрощение, с цел да може да компенсира болките и страданията ", сподели в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия юристът по здравно право Христина Николова.

Няма формулировка на понятието лекарска неточност. От практиката се стига до извод, че това е всяко едно действе или безучастие, при което се нарушаване права на пациента.

Николова изясни, че потърпевшата жена може да заведе иск за породените стрес и напражение против съответния лаборант, както и против лечебното заведение. Най-трудното при тези каузи е, че цялата здравна документи се изготвя от лечебното заведение и може да бъде манипулирано.

Все повече хора стартират да търсят правата си. Обезщетенията се повишават. Подобно дело на първа инстанцияа продължава сред две и пет години. Втора инстанция завършва с едно съвещание. Рядско се стига до трета инстанция, защото процесът е доста добре създаден в практиката и няма толкоз несъгласия.
 В болничното заведение в Павликени не помниха стара жена 6 часа затворена в скенер В болничното заведение в Павликени не помниха стара жена 6 часа затворена в скенер
Това e станало преди 10 дни в общинската болница в Павликени. Заради небрежността на служителката дамата е била оповестена за търсене от полицията, а б...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР