Миналата седмица стана ясно, че германската икономика е загубила 0.1%

...
Миналата седмица стана ясно, че германската икономика е загубила 0.1%
Коментари Харесай

Bundesbank потвърди очакванията за техническа рецесия в Германия

Миналата седмица стана ясно, че немската стопанска система е изгубила 0.1% през второто тримесечие на годината при 0.4% растеж през първото. Още тогава в главен въпрос се трансформира не съответния спад, подозрението на доста специалисти, че той може да не е индивидуален и да продължи през третото тримесечие, докарвайки на страната така наречен " техническа криза ".

Тези подозрения се удостоверяват и от най-важната финансова институция в Германия и една от най-важните в Европа - централната банка Bundesbank. В преди малко оповестения й месечен отчет анализаторите й позволяват, че забавянето на немската стопанска система може да продължи и през лятото. " Общото икономическо достижение може още веднъж леко да спадне ", написа в документа.
 Лоши вести за Германия, а оттова и за България
Лоши вести за Германия, а оттова и за България

Най-голямата стопанска система в Европа върви към криза

Сред аргументите за спада напролет бяха " Брекзит ", комерсиалният спор сред Китай и Съединени американски щати, както и като цяло отслабената международна обстановка, отразила се и върху експорта на страната. Bundesbank чака тази наклонност да продължи с продължаващо намаляване на немската промишленост посредством спад на създадената продукция.

Много по-добре е обстановката с самостоятелните от износа браншове, измежду които е строителството. Заради дефицитът на жилища Германия изживява взрив на вложенията в нови здания, което се отразява и позитивно на стопанската система. Местното държавно управление е заложило растеж за 2019-а в размер на 0.5%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР