Миналата седмица се появи новината, че се е родила първата

...
Миналата седмица се появи новината, че се е родила първата
Коментари Харесай

Изкуственият интелект може да вкуси и помирише напитки

Миналата седмица се появи новината, че се е родила първата в света енергийна напитка, създадена напълно от изкуствен интелект в съдействие с водещ маджарски производител на енергийни питиета. Нещо повече, AI не просто излезе с нов артикул, само че също по този начин тества и опита три разновидността на усет, които предложи, като в последна сметка избра окончателния усет въз основа на тези проби. След като прочете това, човек може да се запита по какъв начин изкуственият разсъдък е кадърен да вкуси, по какъв начин може да размени човешкото усещане, усет и аромат. И по какъв начин прави прогнози?

Изкуственият разсъдък (AI) е в положение да обработва необикновено количество информация, открита в мрежата и въведена в нея със скорост, която е съвсем неразбираема за хората. Превеждането на човешкото чувство за усет в неестествен логаритъм обаче наподобява толкоз нереалистична интервенция, че искахме да проучим по-подробно по какъв начин протича сходен развой.

Оказва се, че няколко компании по света са профилирани в дигитализиране на усети и миризми. Тези компании употребяват особено създадено съоръжение, като по този начин наречените е-уста и е-нос. Една компания в Ню Йорк, да вземем за пример, събира и обработва първоначални проби в продължение на 10 години, цифровизира сензорни данни за едно десетилетие и обработва най-големия и най-разнообразен набор от сензорни данни за храни и питиета на пазара.

Тази цифрова база данни непрестанно се уголемява и актуализира, което разрешава тъкмо следене на измененията и трендовете във усещанията и желанията. Именно там AI идва, като може надеждно да планува по какъв начин другите консуматори ще реагират на нов артикул от въведените цифрови данни - без да ги пробват онлайн. HELL, да вземем за пример, беше цифровизиран от тази основана в Ню Йорк компания и след разбор на доста данни и статистики, AI използваха предсказуема просветеност, с цел да изберат кой усет би бил най-хубавият за техния нов артикул, тъй като изкуственият разсъдък може да употребява събраните данни, с цел да разбере по какъв начин другите демографски групи възприемат усетите, какво харесват и какво не харесват. От това, AI логаритмите могат да вършат прогнози за това по какъв начин всяка демографска група (въз основа на възраст, пол, социално-икономически статус и местоживеене) ще хареса усета, мириса и текстурата на новия артикул. Тази скорошна иновация е първият път в света, когато изкуствен интелект се употребява в толкоз комплициран развой на създаване на артикули в бранша на енергийните питиета.

Полученият артикул, HELL A.I., скоро ще бъде на пазара, защото ще стартира произвеждане в Szikszó, една от най-модерните линии за произвеждане на питиета в Европа, в границите на седмици и ще доближи до потребителите посредством обичайните канали.

Очевидно е, че AI има голям капацитет в региона на създаването на артикули, разчупвайки невъобразими до момента граници и предоставяйки нови благоприятни условия на хранително-вкусовата индустрия. Способността на изкуствения разсъдък да сортира и проучва голямото количество налични данни в мрежата за няколко минути или секунди може да редуцира цикъла на разработка на продукта от 1-2 години (или в най-хубавия случай половин година) до единствено 1 месец. В момента има повече от 100 изкуствени интелекта в света - всички те са отлични в разнообразни области - и точно тяхната комбинирана работа подсигурява високо равнище на иновация.

Затова е целесъобразно да следите кулинарната гражданска война, която дава обещание да бъде цялостна с изненади, които AI може да вкара в хранително-вкусовата индустрия в близко бъдеще. Кой знае какви нови и вълнуващи разработки ни чакат в светлината на новите разработки? По-вкусни безалкохолни питиета, печива, най-хубавата рибена супа или по-вкусни салами? Възможностите, предлагани от AI са безкрайни и ние едвам започваме да откриваме какво може да реализира.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР