Миналата седмица руският президент Владимир Путин подписа указ за увеличаване

...
Миналата седмица руският президент Владимир Путин подписа указ за увеличаване
Коментари Харесай

Пентагонът: Кремъл изпитва затруднения с попълването на състава на руската армия

Миналата седмица съветският президент Владимир Путин подписа декрет за увеличение до януари следващата година на военния състав на въоръжените сили на страната със 137 хиляди души – малко повече от 10%.

 

„ Малко евентуално е (тази) акция да се увенчае с триумф “, сподели обаче пред публицисти представителката на Пентагона, поискала анонимност. Тя се аргументира, че съветските въоръжени сили в исторически проект не са изпълнявали сходни цели.

 

„ Русия към този момент стартира да набира повече хора, с цел да образува най-малко един доброволчески батальон на окръг и желае да сътвори Трети армейски корпус “, акцентира представителката на Пентагона и добави, че за задачата съветските управляващи са отменили възрастовите ограничавания и набират даже пандизчии.

 

В резултат доста от новите попълнения са „ остарели, в неприятна форма и едва подготвени “, регистрира представителката на Пентагона. Тя разяснява, че „ всичко това навежда на мисълта, че новобранците, които Русия би могла да притегли до края на годината, няма да засилят бойната мощност “ на страната.

 

По американски оценки военният състав на съветската войска в навечерието на нашествието в Украйна през февруари е бил със 150 хиляди души под номиналното ниво от над 1 милион.

 

Русия гледа да изпраща на фронта професионални военнослужещи, а не наборници. Тя обаче губи хора и техника.

 

Според специалисти е малко евентуално този ход да генерира забележителна бойна мощност в близко бъдеще, само че е индикация, че Путин няма да подреди скоро обща готовност, от каквато мнозина руснаци се притесняват.

 

След като не съумя да превземе столицата Киев при започване на войната, Русия е съсредоточила в този момент своите старания в Източна и Южна Украйна, където през последните седмици няма особена смяна на фронтовите линии, отбелязва Агенция Франс Прес.

 

Представители на администрацията на американския президент Джо Байдън пък настояват, че Русия има механически проблеми с дроновете, които закупи този месец от Иран, с цел да ги употребява във войната в Украйна.

 

Служителите, които огласиха тази оценка на американското разузнаване при изискване че ще останат анонимни, оповестиха за „ многочислени провали “ на безпилотните летателни апарати иранско произвеждане, без да влязат в елементи. Според Съединени американски щати доставката на дронове „ Мохаджер-6 “ и „ Шахед “ този месец евентуално е част от проект Русия да се снабди със стотици такива апарати.

 

Миналата седмица АП заяви, че Москва е получила неотдавна стотици дронове, които може да употребява във войната, макар предизвестията на Вашингтон към Техеран да не ги изпраща. Вестник „ Вашингтон пост “ пръв писа, че Русия има механически проблеми с потреблението на апаратите.

 

Руски обслужващ личен състав продължава да минава образование в Иран по какъв начин да употребява в Украйна тези системи, които могат да правят офанзиви от въздуха по наземни цели, да бъдат употребявани в електронна война и за набелязване на цели.

 

Изправена пред стопански наказания и ограничавания пред вноса, Русия се обърна към Иран като основен сътрудник и снабдител на оръжия, отбелязва АП.

 

Представители на администрацията на Байдън потвърдиха, че Техеран е доставил дронове на Москва в миг, когато се пробват да го накарат да стартира още веднъж да съблюдава отговорностите си по съглашението от Виена за нуклеарната му стратегия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР