Миналата седмица Русия едва избегна неизпълнение на задълженията си, но

...
Миналата седмица Русия едва избегна неизпълнение на задълженията си, но
Коментари Харесай

87% шанс за дефолт!  Ще обяви ли фалит Русия? 



Миналата седмица Русия едвам избегна несъблюдение на отговорностите си, само че пазарите към момента считат, че тя е на ръба.

Облигациите се задържат на проблематични равнища, а петгодишните суапове за кредитно несъблюдение дават 87% късмет за дефолт. Тези шансове са по-ниски от тези през април, само че към момента са високи.

Причината? Тенденцията на интернационалните държавни управления към по-строги наказания и по-широко публикувани ограничавания държи вложителите в незнание за вероятността да получат дължимите им бъдещи заплащания, написа Bloomberg. Дори в случай че Москва продължи да упорства да получи парите през лабиринта от правила, триумфът надалеч не е обезпечен.

"В последна сметка Русия евентуално ще разгласи банкрут ", споделя Елена Дали, създател на EM Conseil, основана в Париж консултантска компания, профилирана в ръководството на държавния дълг.

"През 2008-2009 година видяхме какъв брой бързо могат да се стопят валутните запаси. Не става въпрос единствено за идните заплащания по обслужването на дълга, Русия би трябвало да финансира и военната машина и жизненоважния импорт ", уточни тя.

Съществуващите ограничения, наложени против Русия след нахлуването ѝ в Украйна, към този момент съществено усложниха заплащанията, като затрудниха и блокираха придвижването на пари.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР