"Миналата седмица публикувахме ревизирана версия на българския план за възстановяване

...
"Миналата седмица публикувахме ревизирана версия на българския план за възстановяване
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Чакаме 20 млрд. лв. за България в следващите 7 години

"Миналата седмица публикувахме ревизирана версия на българския проект за възобновяване и резистентност – в него са заложени 57 капиталови плана и 43 промени, като сме надградили с 11 нови капиталови планове и 7 нови промени. Променили сме част от плановете, по които сме намерили проблеми ", товя съобщи служебния вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

„ Това ще отключи в идващите 7 години за България 12,6 милиарда лв.. Освен парите, които ще дойдат от Европа се чака да отключи още 8 милиарда лв. частни вложения “, сподели още той.

"Предлагаме промяна, която да подсигурява индексиране на минималните приходи. Важно е да се извършват съществени критерии, които са - принос към зеления преход, принос към цифровия преход, да не се вреди на околната среда. Всеки от плановете да способства за характерните рекомендации, които европейските институции всяка година насочат към нас ", добави още Пеканов.

Атанас Пеканов означи, че към този момент има промени в някои посоки, като обучение и опазване на здравето.

„ В бранша обучение се надграждат към този момент съществуващите планове, усилват се срещата, има и план за образование на учители “, сподели той.

„ В бранша опазване на здравето има по-сериозни промени – смяна на фокоса от саниране и възобновяване на лечебни заведения към закупуване на нова инсталация, както и спешна помощ по въздух и платформа за образна диагностика ", добави още Пеканов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР