Миналата седмица предложихме на социлания министър мярката 60/40 да действа

...
Миналата седмица предложихме на социлания министър мярката 60/40 да действа
Коментари Харесай

КРИБ: Мярката 60/40 ще действа до 30 юни догодина

" Миналата седмица предложихме на социлания министър мярката 60/40 да работи до 31 юни следващата година, защото тогава чакаме началото на новия сезон на туризма ". Това съобщи ръководителят на КРИБ Кирил Домусчиев в речта си при започване на годишното общо заседание на организацията.

" Тъй като тази мярка не работи за новозначени чиновници, а единствено за тези, които са освободени, беше квалифициран инструментът " Заетост за теб ", който ще поеме минималната работна заплата и осигуровки за 6 месеца на новозначените служащи, взети от трудовите тържища. "

Домусчиев напомни, че КРИБ е единственият създател на мярката 60/40. В началото всички бяха срещу, с изключение на КНСБ, а в този момент всички са удовлетворени.

Благодарение на КРИБ мярката е била изменена, тъй че тя да бъде оптимално налична и в пмощ на работодателите.

Друга мярка, препоръчана от КРИБ, е премахването на " парадайса на длъжника " - тъй че да няма междуфирмена задлъжнялост и всеобщи банкрути.

Трета мярка е разсрочването на заемите към банковия бранш. КРИБ предложи още бранш " Строителство " да бъде отприщен.

" Много беше направено от страна на организацията и за секторите туризъм, хотелиерство, ресторантьорство и търговия, напомни още Домусчиев.

Отново по самодейност на КРИБ част от срещата по европорграмата React EU отиват за безопастни условия на труд, непосредствено в предприятията. Малките и междинните предприятия са подмогнати с близо 1,5 млрд лв. по банков път или като грантово.

Домусчиев заключи, че членовете на организацията са създали дарения на стойност над 13 млн лв. - парични дарения, здравно съоръжение, хранителни артикули за нуждаещите се, средства за медиците на първа линия.

На общото заседание беше признат финансовия доклад и проекто-бюджета за 2020 година на организацията и доклада за активността на КРИБ за предходната година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР