Миналата седмица половин милион души в Лондон поискаха нов референдум

...
Миналата седмица половин милион души в Лондон поискаха нов референдум
Коментари Харесай

Лондон търси алтернативи за доставка на храни и лекарства при провал на преговорите за Brexit

Миналата седмица половин милион души в Лондон желаеха нов референдум за Brexit

Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз на 29 март 2019 година Още по тематиката
Над половин милион души в Лондон желаеха нов референдум за Brexit

Повод за най-масовия митинг в английската столица от десетилетия насам са изгледите за неприятна договорка с Европейски Съюз
21 окт 2018
Идва ли " неприятелски бракоразвод " сред Европейски Съюз и Англия

Вероятността Обединеното кралство да напусне евросъюза без публична договорка е дребна, само че пък и в никакъв случай не е била толкоз огромна
16 окт 2018
Без изясненост преди основните договаряния за Brexit в сряда

Европейски Съюз и Лондон остават разграничени по въпроса за английската граница с Ирландия
15 окт 2018 Компаниите превозвачи на артикули от и към Англия ще би трябвало да обмислят различни направления и способи за доставки на ресурси на артикули от първа нужда като хранителни артикули и медикаменти при положение на Brexit без договорка. Това стана ясно след среща на кабинета, на която министрите на Тереза Мей са били предизвестени за резултатите от сходен сюжет.

В основата на казуса е, че при Brexit без договорка нови бюрократични условия могат да доведат до съществени блокажи на главния маршрут за доставки сред Острова и Европа – Дувър-Кале, през който годишно минават 2.5 млн. тежкотоварни транспортни средства. Министрите са били осведомени, че в този случай маршрутът ще работи на сред 12 и 25% от естествения си потенциал, а превозвачите ще би трябвало да употребяват различни пристанища за импорт и експорт.

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус Проблемът

Миналата сряда водачите на 27-те страни членки на Европейския съюз и Обединеното кралство трябваше да потвърдят изискванията за Brexit и да дефинират рамката на бъдещите си връзки. До съглашение по този начин и не се стигна, което още веднъж сложи тематиката Brexit без договорка на дневен ред.

Правителството в Лондон към този момент се е обърнало към някои компании с молба да приготвят ресурси от медикаменти или да възнамеряват бързото им снабдяване, написа BBC. Според изданието на срещата във вторник са участвали специалисти от сектора, съгласно които този вид на овакантяване ще има пагубни последици за фармацевтичната промишленост. Според данни на статистическите служби в Обединеното кралство 30% от питателните артикули в страната са импорт от страни членки на Европейския съюз. От Националната счете палата пък настояват, че при сходен сюжет 250 хиляди компании ще би трябвало да стартират да попълнят митнически заявления.

След новината в медии се появиха изказвания, че държавното управление ще купи или наеме кораби, които да правят доставки на ресурси от първо значение. Идеята е на министъра на превоза Крис Грейинг, само че не е получила поддръжка, написа BBC. На срещата огромна част от министрите са изявили терзанията си по отношение на възможните блокажи на комерсиалните направления, само че Тереза Мей продължава да твърди, че договорката за Brexit е съвсем контрактувана.

" Убедени сме, че ще реализираме договорка с Европейски Съюз, само че държавното управление и промишлеността са длъжни да се приготвят за няколко вероятни сюжета. Продължаваме да работим тясно с сътрудници по подготовката за непредвидени обстановки, с цел да сме сигурни, че търговията сред Обединеното кралство и Европа ще продължи ", написа в публично изказване на министерството на превоза.

Пред Financial Times Полин Бастидон от Асоциацията на товарните транспортьори в Обединеното кралство твърди, че други пристанища в страната нямат потенциала на това в Дувър.

От своя страна Националната счете палата е предизвестила държавното управление в Лондон, че граничните служби в страната няма да имат време за подготовка при Brexit без договорка, което ще се отрази директно на качеството на напредването на жителите и националната сигурност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР