Миналата седмица Google и Microsoft проведоха ежегодните си конференции на

...
Миналата седмица Google и Microsoft проведоха ежегодните си конференции на
Коментари Харесай

Всички анонси от Microsoft Build 2019

Миналата седмица Гугъл и Microsoft организираха годишните си конференции на разработчиците. За най-интересните анонси от Гугъл I/O 2019 към този момент писахме. Сега ще обърнем внимание и на Microsoft Build 2019 Developer Conference. Освен Windows 10, който обичайно остава центъра на вниманието на този жанр събития, други значими анонси бяха от дълго време чаканият Chromium-базиран Internet Explorer браузер, новият Windows Terminal, онлайн кодинг редактор, отварянето на кода на редица пакети за разработчици и още!

Visual Studio Online
Visual Studio Online е уеб-базиран кодинг редактор за разработчици, с цел да могат бързо да поправят код или да се причислят към Live Share сесия. Както към този момент сами се досещате, Visual Studio Online е въз основата на известният безвъзмезден и с отворен код десктоп кодинг редактор на Microsoft Visual Studio Code. Реално служи като допълнение към Visual Studio и Visual Studio Code. Затова и този онлайн редактор ще поддържа безусловно всички разширения, които сега се поддържат от Visual Studio Code, включително се резервират и известни функционалности, като Visual Studio Code Workspaces. Имайте поради, че най-малко към този миг Visual Studio Online е наличен само през Private Preview.


Новият Windows Terminal
Отдавна чакахме това да се случи, само че ето, че най-сетне от Microsoft пуснах нов терминал за команди в Windows 10, който се споделя сбито " Windows Terminal ". Този инструмент за разработчици под Windows ще бъде пуснат в средата на месец юни и ще вкара шорткъти, табове, GPU-ускорен текстови рендъринг и общо взето всичко, за което разработчиците се надяват от много години насам.

 Всички анонси от Microsoft Build 2019

Windows Subsystem за Linux 2
Редмъндци към този момент са подготвени с Windows Subsystem за Linux 2 въз основата на ядрото Linux 4.19 LTS . Това в действителност, е същото ядро, което Microsoft употребяват за Azure платформата. Затова и от компанията настояват, че WSL 2 ще понижи доста времето за зареждане на Linux, както и потреблението на оперативна памет. Освен тези неща, измежду другите обилни нововъведения, намираме по-добра продуктивност на файловата система, поддръжка по дифолт на Docker и други Новият WSL ще бъде разполагаем по-късно тази година.


Quantum Computing Developer Kit – към този момент с отворен код!
Фактът, че Microsoft към този момент от много време работи над квантовите калкулации не е загадка за никого. Гигантите към този момент съществено влагат запаси за създаването на новата технология. За образец може да послужи основаването на Q# - домейн-специфичен език за програмиране ориентиран към писането на квантов кодинг, компилатор на квантов код писан на Q#, както и квантов симулатор. Всички тези принадлежности са част от така наречен Microsoft Quantum Computing Development Kit.

На Build 2019, Microsoft оповестиха, че отварят кода на целия пакет за разработчици, като кодът ще е наличен чрез GitHub.


Платформа за гласоподаване с отворен код
По всичко проличава, че Microsoft желаят да трансформират по какъв начин гласуванията протичат по време на избори. За да създадат изборите сигурни и транспарантни, компанията анонсира ElectionGuard – безвъзмездна платформа с отворен код, която ще даде инспекция от край до завършек на гласовете по време на избори. Сред другите изгоди на платформата са опцията за отварянето на резултатите към организации на трети страни и позволяването на гласуващите да верифицират гласовете си употребявайки криптографска техника, наречена " хомоморфно криптиране ".
Пилотната стратегия за ElectionGuard SDK се чака да стартира по някое време през 2020-та година.

 Всички анонси от Microsoft Build 2019

Chromium-базираният Edge
Новият Microsoft Edge идва с редизайн на Home страницата. Ще включва персонализирани новинарски уеб страници, неотдавна отворени документи и още. Бързо и елементарно ще могат да се задействат разнообразни равнища на отбрана за онлайн сърфиране – Strict, Balanced и Unrestricted. Strict равнището на сигурност няма да разрешава никакви проследяващи и записващи механизми, до момента в който Unrestricted ще разрешава всички. Balanced ще е композиция сред двете равнища. При всички три обаче, зловредния програмен продукт ще бъде блокиран автоматизирано.


В допълнение от Microsoft показаха L egacy Support на Internet Explorer под формата на специфичен IE-режим и Collections. Internet Explorer режима ще разрешава на потребителите да достъпят остарели уеб сайтове без нуждата от превключване към Internet Explorer браузера. А Collections функционалността ще форсира онлайн продуктивността като автоматизирано форматира файлове, текстове и изображения в специфичен прозорец. Освен това, Collections ще разрешава на потребителите да изпращат пре-форматирани имейли, чат известия и доста повече, единствено с drag & drop.

Концепцията Fluid Framework
На последно място, само че не и по значение, Microsoft показаха концепцията Fluid Framework, която е мощен инструмент за работа в екип. Fluid Framework може да се употребява, с цел да се нанасят корекции в действително време в облака, освен това измежду няколко разнообразни браузера. На Build 2019 беше демонстриран по-скоро като първообраз, само че по-късно тази година ще имаме опция да забележим по какъв начин тъкмо работи на Microsoft 365 за разработчици.

 Всички анонси от Microsoft Build 2019
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР