Миналата седмица големите европейски автомобилни производители съобщиха, че възнамеряват до

...
Миналата седмица големите европейски автомобилни производители съобщиха, че възнамеряват до
Коментари Харесай

E.ON обеща към 2020 година да построи в Европа верига от 10 000 зарядни за електромобили

Миналата седмица огромните европейски автомобилни производители оповестиха, че имат намерение до 2020 година да построят веригата IONITY от 400 бързи зарядни станции за електрически автомобили. Но незабавно се появи сериозен съперник в лицето на E.ON, който даде обещание за същото време да построи в Европа зарядни станции за 10 000 електрическия автомобил.
Не се оповестява, какъв брой ще бъдат зарядните станции, само че се споделя, че мрежата ще разполага с 10 000 зарядни пункта (charge points). Към сегашен ден една зарядна станция има приблизително по 6 врата, а това значи 1500-2000 станции за зареждане на електрически автомобили.



Зарядните станции на E.ON ще бъдат с мощ от 150 киловата до 350 киловата, а типичното време на зареждане е в границите на 20-30 минути, през които електрическите автомобили ще получат 400 километра пробег.

Станциите ще бъдат разполагани в места с доста коли – от градски паркинги до гари. В селските региони се планува построяването на самостоятелни станции със слънчеви панели, а корпоративните консуматори ще получат комплекси, в които зареждането на електрическите автомобили ще става единствено за 15 минути.



Това не са просто гръмки думи. E.ON към този момент разполага в Европа със лична верига зарядни станции за електрически автомобили, като най-вече станции са издигнати в Дания.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР