Миналата седмица ген. Венцислав Мутафчийски, моят бивш началник, ми постави

...
Миналата седмица ген. Венцислав Мутафчийски, моят бивш началник, ми постави
Коментари Харесай

Д-р Ненков: Напуснах ВМА, защото ми забраниха да говоря

„ Миналата седмица ген. Венцислав Мутафчийски, моят някогашен шеф, ми сложи изискване да спра да се явявам по медиите, другояче ще има последици. Аз направих това, което считам, че е редно – подадох си оставката от Военна болница “. Това заяви анестезиологът и някогашен здравен министър доктор Мирослав Ненков пред „ Дарик “. Припомняме, че доктор Ненков води графа в радиото, в която разяснява настоящи тематики и споделя вицове.

„ За мен това беше доста мъчно решение, тъй като в болничното заведение, която напуснах, работех с прелестни сътрудници, чудесни хора и брилянтни експерти, и изкарвах и добър приход. Лиших се от това самичък, с цел да имам право да кажа обществено, че нашият президент наподобява на съветски военачалник, че министър председателят Борисов е манипулатор, че основният прокурор е слаб артист – неща, които аз мисля, които в извънработното си време имам право да споделям. За страдание моят пълководец, въпреки и младеж, възприема свободата на словото по старовремския метод “, сподели още той.

Д-р Ненков изрази и терзание от обстоятелството, че някой „ мишок от някоя институция е заплашил или стимулирал ген. Мутафчийски да ми затвори устата “.

Според него управлението на ВМА счита, че с неговите изявленията и позиции по настоящи тематики поврежда имиджа на институцията. Д-р Ненков е безапелационен, че не е нарушил вътрешните правила на ВМА, тъй като е изразявал персоналното си мнение в извънработно време и постоянно е пазил престижа на болничното заведение.

„ Важното е да имаш право да казваш каквото мислиш “, безапелационен беше доктор Ненков.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР