Миналата седмица финландски сеизмолози са регистрирали 5 подводни взрива в

...
Миналата седмица финландски сеизмолози са регистрирали 5 подводни взрива в
Коментари Харесай

Регистрираха мистериозни подводни взривове в руски води

Миналата седмица финландски сеизмолози са записали 5 подводни гърмежа в съветските води на Балтийско море, заяви през днешния ден Институтът по сеизмология на Хелзинския университет, съобщи Ройтерс.

" Регистрирахме пет детонации, като най-голямата от тях бе с магнитуд 1,8, а най-малката с 1,3 ", съобщи шефът на института Тимо Тийра, визирайки скалата на Рихтер, която се употребява за разказване на интензивността на сеизмичната интензивност.

Четири детонации са регистрирани в четвъртък и една в петък в съветски териториални води във Финския залив, сподели Тийра, добавяйки, че следените от сеизмолозите земетресения са били породени от гърмежи, а не от сеизмична интензивност. " Това може да се види във формата на сигнала и в наличието на неговата периодичност ", добави шефът.

Институтът не знае какво е предизвикало гърмежите, само че твърди, че сходни разстройства са били регистрирани по време на предходни военноморски учения и при разчистване на дъното на морето от остарели мини, посочи Тийра, цитира Българска телеграфна агенция. " И преди сме засичали детонации в същия регион, само че не доста постоянно, даже не всяка година ", сподели той.

Руското министерство на защита към момента не е направило коментар по случая.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР