Миналата седмица бяха представени различаващите се по конструкция сгъваеми смартфони

...
Миналата седмица бяха представени различаващите се по конструкция сгъваеми смартфони
Коментари Харесай

Диаграма на поскъпването на флагманските смартфони от 2011 година до днес

Миналата седмица бяха показани различаващите се по структура сгъваеми смарт телефони Samsung Galaxy Fold и Huawei Mate X с гъвкави екрани, които демонстрираха, че $1000 $ към този момент не са доста за флагмански смарт телефон от 2019 година. Да си напомним, че продажбите на Samsung Galaxy Fold са оповестени за месец април при цена $1980, а Huawei Mate X ще излезе на пазара в средата на годината при цена $2600.

Bloomberg реши да обясни и по-нагледно да покаже повишаването на флагманските смарт телефони през последните няколко години.

Началната точка на сравнителния разбор е 2011 година. Освен на сегашните пазарни водачи Samsung и Apple, Bloomberg е обърнал внимание и на Гугъл и Huawei. Но би трябвало да се има поради, че Bloomberg е американско издание и повече внимание обръща на американските модели. Получила се е следната диаграма:



Няма по какъв начин да не видим, че най-големият скок в цените става през 2017 година с излизането на Apple iPhone X. След това Samsung и Гугъл също покачват цените на своите флагмани. Именно през тази година цените на скъпите смарт телефони се изравняват с цените на преносимите компютри от висок клас.

Samsung Galaxy Fold и Huawei Mate X са неоспоримите водачи в тази конкуренция, само че това е разбираемо, тъй като в тези смарт телефони се употребяват напълно нови технологии. Само че по едно и също време с това са се покачили и цените на обичайните флагмани спрямо предходното потомство.

Ако погледнем пазара като цяло, изводът не е успокоителен за потребителите: смарт телефоните нарастват. Според статистиките на IDC, междинната цена на смарт телефоните към четвъртото тримесечие на 2018 година е повишена от $542 на $575.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР