Миналата седмица БТВ показа измамени хора, които разказват как са

...
Миналата седмица БТВ показа измамени хора, които разказват как са
Коментари Харесай

Проговори Иванина, обвинена от потърпевши, че върти измами с общински жилища

Миналата седмица БТВ сподели излъгани хора, които описват по какъв начин са платили сред 8000 и 45 хиляди лева за закупуване на евтини общински жилища. Всички те дали парите си на жена, която се представяла за близка на кмета на София Йорданка Фандъкова и на премиера Бойко Борисов.

Днес малкия екран сподели Иванина, дамата, която съгласно пострадалите, ги е измамила.

Верка Стоянова е първата от няколко фенове, които се свързват с малкия екран, с цел да опишат, че са били жертва на една и съща машинация. Непозната жена, която се споделя Иванина, спечелила доверието им във „ Facebook " и дала обещание да уреди да си купят на ниска цена жилище.

След несполучливите опити да открият Иванина на формалния й адрес, от свои източници БТВ научават къде живее фамилията й. На място на екипът им отваря чужд мъж, който твърди, че на адреса няма Иванина. След няколко минути обаче дамата излиза.

Тя показва напълно друга версия на историята с Верка. „ Ние имахме с нея напълно други връзки. Пари в заем, само че не и пари, с цел да й устройвам такива работи ", твърди Иванина. По думите й тя е получила от Верка 10 хиляди, които „ по този начин се случи, че станаха 20 хиляди ". „ Без период за връщане ", разяснява Иванина.

Друг мъж твърди, че е дал на дамата пари за общинско жилище, защото тя го убедила, че може да го закупи доста на ниска цена - на цени от 25 до 40 хиляди лева

" Никой за нищо не съм убеждавала ", съобщи Иванина. „ Аз общински жилища няма по какъв начин да разпределям, тъй като самата аз нямам дом ", добавя тя, като отхвърля да разяснява защо са й давали пари.

По мотив изказванията, че Иванина урежда общинските жилища благодарение на кмета Йорданка Фандъкова и премиера Бойко Борисов, тя споделя, че в никакъв случай не го е правила. „ Аз не мога да се възползвам от името на госпожа Фандъкова и на господин Борисов. И персонално ще ги потърся, с цел да се извиня, когато приключат нещата, за въвличане на тяхното име от моя страна ", добавя Иванина.

Жената е безапелационна, че никого не е измамила. „ Гледам си децата, имам пет деца. Работила съм сервитьорка, мъжът ми прави покриви. Аз никого не съм измамила. Аз мога да потвърдя, че с пари не разполагам ", добавя тя.

Иванина е безапелационна, че оттук насетне ще беседва по тематиката единствено с юрист. Изправени пред неловка обстановка, пострадалите имат сложен избор - да признаят пред проверяващите, че са желали да платят рушвет за на ниска цена общински парцел или да преглътнат, че са били прекомерно наивни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР