Миналата седмица bTV излъчи на живо короноацията на Чарлз III.

...
Миналата седмица bTV излъчи на живо короноацията на Чарлз III.
Коментари Харесай

Коронацията от първо лице: Разказва дъщерята на служебния премиер Габриела Донева

Миналата седмица bTV излъчи онлайн короноацията на Чарлз III. На церемонията участваха служебният министър-председател на България Гълъб Донев и неговата щерка. Какво е да присъстваш на историческото събитие към което гледаше целия свят, споделя от първо лице Габриела Донева.

„ Аз съзнавам, че това е нещо, което ти се случва един път в живота, в случай че имаш шанс. Защото такова събитие не е имало от 50-70 години, което е ужасно доста. Там бях дама на татко ми. Беше доста особено за мен, тъй като ние имаме доста мощна връзка и той да реши да отиде с мен вместо с майка ми. Беше страховит жест от негова страна “, описа Габриела Донева.

Имаше ли специфичен дрескод на церемонията ?

Нямаше нещо съответно като цвят. Но знаехме, че крал Чарлз за разлика от майка си, желае нещата да са малко по-обрани. Тоест нямаше ги тези бални големи неща. Гостите бяха много по-малко спрямо предходни събития на кралицата, които са били преди този момент. Съответно се търсеха два тоалета, които да бъдат дневни, с покрити плещи, покрити колене, покрити обувки.

Нейните тоалети са дело на българския дизайнер София Борисова

Роклите си шие по поръчка при българския дизайнер София Борисова.

„ Когато отидох там на място, осъзнах, че тя се е справила превъзходно, че това е български дизайнер, който прави нещо на международно равнище. Тогава го оцених, видях роклите и си споделих: те са страхотни. Ние влизахме отвътре и нямахме досег до външния свят и медии и някой да успее да те снима. Ние спазихме правилото и не си носехме телефоните. Изведнъж се оказа, че няма телефони, няма медии и няма фотоси. Това от една страна е хубаво, тъй като си там на място сега “, сподели още дъщерята на Гълъб Донев.

Кралският биограф Катрин Майер споделя за познатите и непознати черти на нови монарх

А за най-запомнящо се от събитието дефинира, срещата си с роднините на кралското семейство Симеон Сакскобургготски и брачната половинка му Маргарита.

„ За мен беше доста особено да се срещна с нашия цар Симеон. Аз от дребна съм си го представяла като българското кралско семейство, това което е било тук. Представяла съм си го като магически свят с принцове и принцеси и като по-голяма прочетох спомените за майка му „ Спомени за кралица Йоанна “. Това е доста рядка книга, която в България има по какъв начин да се откри в антикварните магазини, само че тогава беше доста скъпо, да осъзная живота, който тези хора са имали. Иначе срещнахме кралското семейство на Белгия, хора от целия свят, на доста високо равнище. Но това, което ме впечатли, беше нашето си “, сподели още Габриела Донева.

Живяла си в Англия , разкажи ми повече за там ? Снимка: bTV

Англия отидох студентка, бях на 18 години когато отпътувах и отидох в Лондон. това е голям град с доста благоприятни условия. Отидох тогава да изучавам креативно писане бакалавър, още когато отидох там ми споделиха, че мога да си прибавя още някоя компетентност, тогава си прибавих спектакъл. Още след първата ми година, взех решение че ще отпътува на една специализация, която беше в Лос Анджелис. Там учих актьорско майсторство за кино, осъзнах какъв брой е отдалечен техният свят от нашия тук в Европа.

Затова и се връща назад в Лондон.

„ Кандидатствах за работа и първата ми позиция беше на рецепция в кастинг организация. Случайно видях позицията, взех решение че това е късмет и започнах да работя. В Рамките на няколко месеца видяха, че съм доста амбициозна и ме покачиха, станах кастинг сътрудник. За мен беше късмет, тъй като бях на 20 години и имах работа, а сътрудниците ми бяха с 15 години по-големи. Като сътрудник съм представлявала доста модели, които са отивали в седмицата на модата, изпращали сме ги в Милано, в Дубай, реклами на марки коли. Работили сме по най-различни планове със ужасно доста хора “, споделя Габриеал Донева.

Въпреки опциите, които ѝ се отварят, избира да се завърне в България, където основава своето семейство.

„ За мен изборът беше да имам семейство. От дребна желая да имам фамилна среда, тъй като моята фамилна среда е страхотна. Затова доста си мечтаех млада да имам дете и това беше моята мотивация. В Лондон разбрах, че това не е средата, където да имам семейство “, споделя Габриела.

Година след завръщането ражда своя наследник.

„ Моето дете е на 1 година и 9 месеца, родих в разгара на Коронавирус пандемията с маска. Беше едно криене и затваряне и почтено казано от сегашната ми вероятност не мога да си го показва даже. Вече бях почнала да изучавам детска логика на психиката и осъзнах, че като родител имам доста информация. Идваше от това, че бях изчела доста научна литература, което е доста часове труд. Когато моите приятелки започнаха да имат деца и започнаха да ме питат доста въпроси, си дадох сметка, че тази информация, която имам, е потребна освен за моите приятелки, само че и за някой различен, който има потребност от съвет, поддръжка и помощ. Понякога и тези неща да се питат са доста персонални и странни. Знам, че дамите се тормозят от такива въпроси и не всеки има кого да попита.  Опитвам се да бъда оптимално практична. Споделям си моя персонален опит с бременността, раждането, гледането на малко дете, колики, зареждания, приспособени млека, шишета, всичко, което може да бъде практично на една майка “, споделя тя.

Габриела се усеща виновна към обществото.

„ О, да гласоподавам наложително от 18-годишна. На всевъзможни избори, в Лондон съм гласувала по всевъзможни квартали и под дърво и камък. Смятам, че това като се изключи че е право, само че е и обвързване. Трябва да си виновен, осведомен и да гласуваш “, изясни тя.  

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР