Миналата седмица беше изплатен 73 млн. лв. акциз на близо

...
Миналата седмица беше изплатен 73 млн. лв. акциз на близо
Коментари Харесай

Порожанов: 116 милиона лева са изплатени на 15 000 земеделски производители вчера

Миналата седмица беше изплатен 73 млн. лева данък на близо 9500 аграрни производители. Вчера бяха изплатени 6 от схемите за обвързано произвеждане, преди два-три дни - други две, на обща стойност близо 116 млн. лева на 15 000 аграрни производители. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, предава Българска телеграфна агенция.

Порожанов сподели, че идната седмица - сряда, най-късно четвъртък, следва главното заплащане по така наречен непосредствено базово заплащане, в размер малко над 600 млн. лева Ориентировъчната ставка все още е 19.30 лева на декар, означи министърът.

" Това са много съществени цифри, по принцип това си е периодиката на заплащането след обработката на цялата документи на заявките, които се вършат март-май. Тук не желая да се похваля с някакви пари, които са дадени, тъй като това е работата на самите аграрни производители и административната обработка, която е много виновна работа ", сподели още министърът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР