Миналата седмица бе белязана от отчайващ за инвеститорите отчет на

...
Миналата седмица бе белязана от отчайващ за инвеститорите отчет на
Коментари Харесай

Facebook със съобщение до WhatsApp: Започнете да изкарвате пари

Миналата седмица бе белязана от безнадежден за вложителите доклад на Фейсбук, който планува закъснение на растежа на новите консуматори, както и последвалият максимален в историята на американските фондови пазари срив. През тази компанията на Марк Зукърбърг реши да потърси спомагателни доходи от дъщерните си сдружения.

В сряда, четири години откакто Фейсбук Inc. закупи WhatsApp за $22 милиарда, компанията разпореди нова задача на екипа на приложението: да стартират да донасят доходи, написа Wall Street Journal.

Планът на WhatsApp е да монетизира голямата си потребителска база - към 1,5 милиарда - като стартира да демонстрира реклами и да таксува огромните компании, които употребяват приложението, с цел да споделят със своите клиенти.

Съобщението идва след дълги разногласия сред водачите във Фейсбук и съоснователите на WhatsApp - Ян Кум и Браян Ектън, по какъв начин известната безвъзмездна услуга да бъде монетизирана. През последните години двамата удържаха фронта против натиска в приложението да бъдат показвани реклами. В последна сметка през последната година и двамата взеха решение да изоставен.

Потребителите на WhatsApp обменят приблизително по 60 милиарда известия дневно, само че напълно дребна част от тях са сред компании и клиенти - частично тъй като системата не е направена по този начин, че да подтиква такава връзка.

Сега компанията ще пусне нов вид реклами, посредством които потребителите ще знаят, че могат да пишат на фирмите непосредствено в предлагането, вместо да звънят. WhatsApp ще таксува фирмите сред половин и 9 цента - според от страната - за всяко известие, доставено до евентуален клиент, съобщи представител.

Към момента към 100 компании тестват новите функционалности, в това число и Uber.

WhatsApp ще стартира да предлага и реклами в известната функционалност Status, следвайки пътя на Insagram. Status разрешава на потребителите да качват текст, фотоси или видео, които изчезват след 24 часа. Тази функционалност се употребява от към 450 милиона души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР