Миналата седмица Apple обяви, че пуска в обръщение нови версии

...
Миналата седмица Apple обяви, че пуска в обръщение нови версии
Коментари Харесай

Apple пусна официално iOS 13, какво е новото

Миналата седмица Apple разгласи, че пуска в послание нови версии на своята мобилна операционна система за смарт телефони iOS 13 и за умни часовници – watchOS 6. Припомняме, че таблетите на компанията работят под собствен програмен продукт – iPadOS.

iOS 13 и watchOS могат да бъда свалени гратис за съответните устройства. След обновяването на часовниците на компанията, техните консуматори ще могат да започват ъпдейти непосредствено от носимите си устройства. За събаряне на нови приложения обаче все по този начин ще им е нужен смарт телефон.

Новите версии на Оценка за съвместимост идват тъкмо по графика, обнародван от компанията при започване на месеца, по време на събитие, на което бяха показани три нови iPhone-а, нов iPad, петото потомство Apple Watch, както и услугите Apple TV+ и Arcade.

Както и при Android 10, едно от основните нововъведения в iOS 13 е появяването на мрачен режим. Също по този начин новата версия идва и с усъвършенствания при оперирането със фотоси и при други функционалности и приложения

Потребителите на умни часовници от Apple пък би трябвало да се радват на по-стабилна работа, както и поддръжка на нови (портнати от iOS) приложения, гласови бележки и редица нови добавки в известни приложения.

Особености на iOS 13

Споменатият мрачен режим (Dark Mode) се появи в настолните компютри на Apple предходната година като част от macOS Mojave. В новата версия на мобилната Оценка за съвместимост той е осъществен на редовно равнище. Функцията се поддържа от всички приложения на Apple, както и от доста софтуерни артикули на външни разработчици.

 Apple пусна публично iOS 13, какво е новото
iOS 13 би трябвало и да е по-бърза. От компанията дава обещание отключването с лицево различаване да бъде ускорено с 30%, а размерите на ъпдейтите за приложения да намалеят с 60 на 100. Вградената софтуерна клавиатура пък към този момент разполага със " суайп " функционалност за по-бърз набор на думи посредством превъртане с пръст върху съответните букви. Интересно е да се означи, че аналогична опция участва в клавиатурата на Android към този момент няколко години.

За редица градове в новата версия на Maps са добавени по-подробни карти. Засега те са на територията на Съединени американски щати, само че следващата година се чакат и такива от други страни. Налице е и функционалността Look Around, която е отговорът на Apple на Гугъл Street View. Добавена е и опция за приемане на подробна информация за това по какъв начин приложенията употребяват данните за местоположението.

Фото феновете ще открият в обновеното приложение Photos уголемен набор от принадлежности за редактиране на фотоси, измежду които гладко контролиране на рязкостта, за битка с шума, настройки на оттенъци и други В iOS 13 е поработено и върху библиотеките с фотографии и видеа. Съдържането им към този момент се пресъздава по по-удобен метод и е налице функционалност за прелиминарен обзор на видео файлове.

Приложенията Find My Friends и Find My iPhone към този момент са обединени под името Find My. Новият програмен продукт поддържа функционалности за установяване на местоположението на редовно равнище и има връзка с iCloud. Всичко това би трябвало да форсира процеса по намиране на изгубени устройства.

Какво е новото в watchOS 6

Новата версия на операционната система за умни часовници е налична за Apple Watch 3, 4 и 5. Тя идва с редица нови циферблати – налице са такива с едри числа, аналогови, слънчеви часовници и други

Подобрени са голям брой приложения. Появили са да вземем за пример се принадлежности за премерване силата на околния звук и за менструални цикли. Също по този начин е добавена функционалност за изпращане на " емоджита " през Messages.

В новата watchOS 6 са пренесени редица функционалности от iOS, измежду които гласовите бележки (Voice Memos), калкулаторът (Calculator), аудио книгите (Audiobooks). Налице е версия на упоменатото приложение Find My, както и освежен вид на Reminders.

 Apple пусна публично iOS 13, какво е новото
Какво още да чакаме

iOS 13 е съвместима с 15 смарт телефона: iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, както и със 7-то потомство iPod touch.

Новата версия на watchOS към този момент е недостъпна за часовниците от първо и второ потомство. Apple отсрочи версиите на софтуера за тези устройства, само че въпреки всичко те се чакат някъде през есента.

На 30 септември се чака ъпдейт до iOS 13.1. Пак тогава би трябвало да излезе и нова версия на упоменатата първоначално iPadOS.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР