Миналата седмица анкета на New York Times показа, че президентът

...
Миналата седмица анкета на New York Times показа, че президентът
Коментари Харесай

Американската политика претърпява расово пренареждане

Миналата седмица анкета на New York Times сподели, че президентът Джо Байдън води Доналд Тръмп единствено с 56 точки против 44 измежду небелите американци, група, която той завоюва с съвсем 50 точки, когато двама мъже за финален път се бориха за Белия дом през 2020 година Както в този момент стоят нещата, демократите се връщат обратно по-бързо с цветнокожи гласоподаватели, в сравнение с всяка друга демографска група.

Такива стряскащи статистики постоянно срещат обвинявания в неточности в анкетите, само че това не може да се отпише като подправен резултат. Данните от националните изборни изследвания на американския златен стандарт демонстрират, че преимуществото на демократите измежду чернокожите, латиноамериканците и азиатските гласоподаватели е най-ниско от 1960 година насам. Цифрите на Gallup демонстрират същия внезапен спад.

Част от това се дължи на избледняващи мемоари и намаляване на връзките. Чернокожите американци, които са живели през ерата на гражданските права, към момента поддържат партията на доста високи равнища, само че по-младите генерации...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР