Миналата година в страна при ПТП-та смъртта си са намерили

...
Миналата година в страна при ПТП-та смъртта си са намерили
Коментари Харесай

Пловдивчани все още вярват в смисъла от строги мерки срещу дрогираните убийци на пътя

Миналата година в страна при ПТП-та гибелта си са намерили 561 души. През 2020г. починалите са 463. През 2019г. сме изгубили окончателно 628 души. 2018г. е лишила 611, а 682 са умряли в тежки произшествия през 2017г.
Прочетете още
От друга страна, през 2017-та до 2020 година, приблизително годишно биват осъждани към 50 водачи, окончателно инвалидизирали или умъртвили на пътя други в резултат на приложимост на алкохол, опиати или опиати. Статистиката на правосъдното министерство демонстрира, че за 2017 година общо 49 души са наказани на ефикасен затвор поради причиняване на гибел или тежка телесна щета поради ръководство на автомобил в нетрезво положение. През 2018 година за същото закононарушение са наказани 59 лица, а през 2019 година – 57.

Малко откакто цяла България претърпя съвсем персонално кошмарната злополука на „ Черни връх “, породена от Георги Семерджиев, още веднъж си припомнихме по какъв начин някой е забил кол в държавното колело. Започна огромна акция и в този момент Министерство на вътрешните работи развява гордо всеки хванат случай на дрогиран или пийнал евентуален палач зад кормилото.

На фона на затегнатия надзор и стотиците патрулиращи служители на реда из пътищата, TrafficNews попита читателите си дали по-строги санкции могат ли да понижат тежките катастрофи?

Двама то трима пловдивчани са на мнение, че по-строгите санкции могат да преобърнат черната статистика. Това демонстрират резултатите от анкета, в който присъединяване са взели малко над 8200 души.

Отговорите сочат лека несигурност. 76 на 100 от запитаните означават, че налагане на драконовски ограничения ще облекчи войната по пътищата.

Оказва се обаче, че един на всеки четирима счита, че това няма да промени нищо. Можем единствено да допускаме на какво се дължи това. Една от версиите обаче е тотална загуба на доверие в държавния уред и вярата, че нещата ще се оправят.



Дали имаме вяра, че строгите ограничения ще извадят заседналия кол, не би трябвало да има отношение към смяната. Тя ще настъпи, когато полицейската палка бъде пусната от индивида „ Семерджиев “, и бъде още веднъж хваната от почтени чиновници на пагона!

Припомняме, че TrafficNews от дълго време отвори тематиката за пияни и дрогирани водачи и показа къс коментар по какъв начин едни дребни законодателни промени биха посели зрънце на смяна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР