Миналата година в ЕС са произведени почти 32 милиарда литра

...
Миналата година в ЕС са произведени почти 32 милиарда литра
Коментари Харесай

Германия е произвела най-много бира сред държавите-членки на ЕС през 2020 г.

Миналата година в Европейски Съюз са създадени съвсем 32 милиарда литра бира, съдържаща алкохол, като производството в Общността се равнява на към 74 литра на глава от популацията. Това показват последните статистически данни на.

Освен това през 2020 година държавите-членки на Европейски Съюз създават 1,4 милиарда литра бира, която съдържа по-малко от 0,5% алкохол или въобще не съдържа алкохол. В съпоставяне с 2019 година производството на бира в Европейски Съюз, съдържащо алкохол, понижава с 8%, до момента в който производството на безалкохолна бира остава устойчиво.

Германия е водещ производител на бира  

Сред държавите-членки на Европейски Съюз Германия беше най-големият производител през 2020 година със 7,5 милиарда литра (24% от общото произвеждане в ЕС). С други думи, към една на всеки четири бири, съдържащи алкохол, създадени в Европейски Съюз, произлизат от Германия.

След Германия се нарежда Полша с създадени 3,8 милиарда литра (12% от общото произвеждане в ЕС), Испания (3,3 милиарда литра създадени или 10% от общото произвеждане в ЕС), Холандия (2,5 милиарда литра или 8% от общото произвеждане в ЕС), Франция (2,1 милиарда литра или 7% от общото произвеждане в ЕС), Чехия (1,8 милиарда литра, или 6% от общото произвеждане в ЕС) и Румъния (1,7 милиарда литра, или 5% от общото произвеждане в ЕС).

В съпоставяне с 2019 година Словакия записва най -голямото нарастване на производството на бира, съдържаща алкохол ( +25%), следвана надалеч от Гърция, Литва и Франция (всички +3%).

За разлика от тях производството на бира в Италия е намаляло съвсем на половина през 2020 година (-46%в съпоставяне с 2019 г.), като огромни понижения се следят и в Хърватия (-29%), Испания (-14%), Унгария (-13%) и Австрия (-11%). 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР