Миналата година тя е получила възнаграждение в размер на $58,5

...
Миналата година тя е получила възнаграждение в размер на $58,5
Коментари Харесай

Шефката на AMD Лиза Су е най-скъпо платеният CEO

Миналата година тя е получила заплащане в размер на $58,5 млн.

С възраждането на AMD доктор Лиза Су се трансформира в най-скъпо платеният управител
(снимка: AMD)

Лиза Су, основен изпълнителен шеф на AMD, е най-скъпоплатеният управител на 2019 година, съгласно показателя S&P 500. Нещо повече, нейното заплащане се е нараснало през предходната година с 300%.

Лиза Су стана CEO на AMD през 2014 година, а три години по-късно американската компания пусна първите си процесори Ryzen и други чипове с архитектура Zen, с които в действителност стартира възраждането на компанията.
още по тематиката
В момента акциите на AMD са в порядък по-скъпи, в сравнение с по времето преди Лиза Су. Успехът на компанията не е дело само на CEO-то, само че мнозина анализатори показват точно Лиза Су като основния „ провинен ” за възхода на AMD.

Индексът на най-скъпо платените мениджъри „ Standard and Poor 500 ” (S&P 500) за 2019 година се оглавява точно от шефката на AMD. В рейтинга попадат мениджъри, които са заемали управителния пост не по-малко от две години, а при пресмятане на възнагражданията им се регистрират също бонусите, наградите за акции и опциони, отсрочените обезщетения и други

През 2019 година Лиза Су е получила 58,5 млн. $, което е растеж от 338% по отношение на миналата година, сочат изчисленията на Associated Press и Equilar. Тя изпреварва с 28% заемащия второ място Дейвид Заслав, основен изпълнителен шеф на Discovery.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР