Миналата година София бе обявена от Европейската комисия за един

...
Миналата година София бе обявена от Европейската комисия за един
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: До 2030 г. София трябва да постигне климатична неутралност

Миналата година София бе оповестена от Европейската комисия за един от стоте климатично неутрални и интелигентни градове на бъдещето, които ще вземат участие в задачата на Европейския съюз. Това сподели кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова на откриването на бизнес конгрес на тематика " Заедно за по-малко CO2 излъчвания " под патронажа на столичния кмет, заяви Българска телеграфна агенция. Тя посочи, че уговорките са до 2030 година София да реализира климатична индиферентност.

" Поставянето на София до градове като Копенхаген, Гьотеборг, Париж и Милано е оценка за нашата стратегия, само че също по този начин и за доверието, както и задача, с която може да се оправим, единствено в случай че работим дружно ", добави Фандъкова. По думите й зелените политики включват целия набор на човешката активност и това значи осъзнаване, оценка и смяна в живота на всички.

Социалната отговорност се мери и с действително присъединяване в смяната на средата и то в този момент, тъй като от това зависи какви градове ще оставим на нашите деца и внуци. " Най-важни са дейностите и се надявам всички ние да се обединим към дейностите ", посочи Йорданка Фандъкова.

Климат, екология, промяна, зелен преход, това са думи, които съпътстват всекидневието ни, добави основният шеф на Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) Митко Василев. Той добави, че би трябвало да си даваме сметка какво значат тези думи.

 Митко Василев ръководител на ГБИТК
Митко Василев ръководител на ГБИТК
Снимка: БТА

Българското общество и българският бизнес са в очакване на смяната, която зависи от всички нас, добави доктор Василев. За основаването на по-чиста среда и устойчива стопанска система би трябвало да се работи дружно, посочи основният шеф на ГБИТК.

ГБИТК провежда през днешния ден бизнес конгрес на тематика " Заедно за по-малко CO2 излъчвания " под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Събитието се организира в София тех парк. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР