Миналата година принц Мохамед бин Салман обяви план за социални

...
Миналата година принц Мохамед бин Салман обяви план за социални
Коментари Харесай

Престолонаследникът на Саудитска Арабия иска връщане към умерения ислям

Миналата година принц Мохамед бин Салман разгласи проект за обществени и стопански промени, наименуван " Визия 2030 "

Още по тематиката
Петролът нарастна поради свиването на износа от Саудитска Арабия

Брентът доближи 56 $, на пазарите царува оптимизъм
10 окт 2017
Saudi Aramco може да разкрие финансовото си положение следващата година

Саудитската държавна компания желае да набере 100 милиарда $, само че никой не знае по какъв начин
25 сеп 2017 Правителството също по този начин има намерение да влага в развлекателния бранш. Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман съобщи, че връщането към умерения ислям е основно в неговите проекти да модернизира страната. По думите му 70% от саудитското население е под 30-годишна възраст и то желае " живот, в който нашата вяра се трансформира в приемливост ". Принцът даде обещание да " изкорени останките на екстремизма доста скоро ". Коментарът му беше изработен по време на икономическа конференция в Рияд, на която беше оповестена инвестиция от 500 милиарда $ в нов град и бизнес зона, написа Военновъздушни сили.

Саудитското кралско семейство и религиозното статукво се придържат към извънредно строга форма на сунитския ислям, известна като уахабизъм. Самият крал се показва като страж на двете ислямски свети места, а ислямският метод на държание и обличане се съблюдават прецизно в страната.

Мащабен проект за промени

Миналата година принц Мохамед бин Салман разгласи огромен проект за обществени и стопански промени, наименуван " Визия 2030 ". Като част от тези промени той предложи частичната приватизация на държавната петролна компания Saudi Aramco и основаването на най-големия в света върховен фонд.

Наскоро неговият татко - крал Салман, съобщи, че възбраната за дамите да карат ще бъде отстранена идната година макар дългогодишната съпротива на религиозните консерватори. Правителството също по този начин желае да влага в развлекателния бранш, като концертите още веднъж започнаха да се организират.

" Отворени към всички "

Принц Мохамед бин Салман отбрани промените на икономическата конференция в Рияд, която притегли доста задгранични вложители. " Връщаме се към това, което бяхме преди – една страна на сдържан ислям, която е отворена към всички религии, обичаи и хора по света. Искаме да живеем естествен живот – живот, в който нашата вяра се трансформира в приемливост, в обичаи на доброжелателство ", съобщи принцът.

Той добави, че " 70% от саудитското население са под 30-годишна възраст и, почтено казано, ние няма да прекараме идващите 30 години от живота си, занимавайки се с разрушителни хрумвания. Ще ги унищожим през днешния ден и вечно ". Рияд ще построи мегаполис за 500 милиарда $
Саудитска Арабия възнамерява да построи мегаполис на брега на Червено море, оповестява Bloomberg. Новият град, който ще носи името Неом, ще предлага на своите бъдещи поданици метод на живот, който сега не съществува в страната.
Мегаполисът ще бъде самостоятелен от властта в Саудитска Арабия и всеки стадий от построяването му ще бъде съветван от вложители. Мащабният план ще бъде подсилен от държавното управление в страната с 500 милиарда $, капиталовия фонд и локални и задгранични вложители.
Той ще бъде ново потомство град, употребяващ чиста сила, в който няма да има място за нищо обичайно, изясни престолонаследникът Мохамед бин Салман. Ще има връзка с градове в Египет (чрез мост над Червено море) и Йордания.
Новият план е неочакван за вложителите, които проучват серия от анонси от страна на кралското семейство в Саудитска Арабия, отбелязва Bloomberg.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР