Миналата година повече от 821 милиона души са били засегнати

...
Миналата година повече от 821 милиона души са били засегнати
Коментари Харесай

821 милиона души в света гладуват

Миналата година повече от 821 милиона души са били наранени от апетит по света, оповестиха от Организация на обединените нации. Това е трета поредна година, в която се отбелязва растеж на засегнатите от глада, осведоми Агенция Франс Прес.
След десетилетия спад, недохранването стартира да нараства през 2015 година, основно заради изменението на климата и войните, съобщи БГНЕС.
Промяната на наклонността е една от задачите на Организация на обединените нации за стабилно развиване, които имат за цел да подобрят планетата и живота на хората до 2030 година.
Да имаме свят, в който никой не страда от апетит, остава " голямо предизвикателство ", се споделя в отчета, като отбелязва, че броят на хората без задоволително храна е повишен от 811 милиона през 2017 година до 821 милиона през 2018 година
" Няма да реализираме нулев апетит до 2030 година ", сподели Дейвид Бийзли, началник на Световната стратегия за издръжка, една от организациите на Организация на обединените нации, съдействали за отчета.
" Това е неприятна наклонност. Без продоволствена сигурност в никакъв случай няма да имаме мир и непоклатимост ", сподели Бийзли, изразявайки страдание, че медиите описват повече за Brexit и Доналд Тръмп, в сравнение с за децата, умиращи от апетит по света.
Той предизвести, че екстремистките групи употребяват глада и контрола върху снабдяването с храни и вода като оръжие за делене на общности или набиране на нови членове.
Недохранването остава необятно публикувано в Африка, където от този проблем е наранено към 20% от популацията, и в Азия, където повече от 12% от хората изпитват непрестанен апетит. Ако към този брой се прибавят засегнатите от продоволствена неустановеност ще получим трагична статистика: общо повече от 2 милиарда души нямат постоянен достъп до задоволително хранителни и безвредни храни, се споделя в отчета на Организация на обединените нации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР