Миналата година по време на международния автосалон в Москва през август Renault

...
Миналата година по време на
международния автосалон в Москва през
август Renault
Коментари Харесай

Кросовърът Renault Arkana – “made in Russia”

Миналата година по време на международния автосалон в Москва през август Renault сподели екстериора на новия си купеобразен кросовър от пазарния С-сегмент – Arkana. Тогава беше обявено, че машината е развита на ново поколение платформа за модели SUV въз основата на архитектурата на французите B0 само че с 55% нови възли и съставни елементи и че е оборудвана с безусловно нов силов елемент. Пускането на автомобила на пазара се чака към края на тази година.

Дизайнът на кросовъра ползва стилистиката на Renault Talisman, Megane и Koleos от последните им генерации. Отличителни белези на екстериора му са късите надвисвания, яките калници, 19-цоловите колела, високият пътен луфт, снижаващата се обратно покривна линия, защитните детайли в долната част на купето, хромираните детайли и С-образните дневни светлини в стила на Renault Megane от четвъртото потомство.

Интериорът и техническите характеристики на колата не бяха разкрити, само че се сподели, че Arkana ще има изцяло ново кормилно ръководство, най-дългото в класа си междуосие и че ще се предлага във разновидности с предно и цялостно задвижване.

Renault Arkana се нарежда от френската марка като световен модел, който ще се появи първо в Русия, а по-късно в Латинска Америка, Европа и Китай. В кросовърната гама на марката новият модел ще се разположи сред Kaptur и Koleos. Към 2022-а година Renault има проект да постигне глобални продажби от равнището до 5 милиона броя годишно и на новия кросовър е отредена основна роля за постигане на тази цел.

Наскоро от Renault разкриха още технически подробности за новия си кросовър Arkana. Автомобилът е с дължина към 4.5 метра, в конструкцията на шасито му са използвани над 55% нови съставния елемент в съпоставяне със сегашните кросовъри на марката на пазара, а останалите 45% градивно са унифицирани с колите развити на платформата B0 на алианса Renault-Nissan - Duster, фамилията Logan и други модели.

При разновидността със единствено предно задвижване отзад мостът е цялостен, а при този с пълно задвижване мултилинк /многовръзково/. Просветът на автомобила с пълно задвижване е 205 мм, трансмисията му е с три режима на работа – единствено предно - 2WD, пълно - 4WD и 4WD Lock – с принудителна блокировка на междинния междуосев диференциал. Renault Arkana ще има кормилното управление с електрическо сервоусилване, което понижава с 40% усилието за въртене на кормилото при ниски скорости и не му предава вибрациите от пътя при прекосяване на неравности.

Съвершенно новият мотор на Arkana, за който споделиха през предишния август на автосалона в Москва е 1.3-литровият турбомотор TCe 150 взаимна разработка на Renault-Nissan-Mitsubishi и Daimler. Бензиновият силов агрегат е с непосредствено впръскване на горивото под налягане от 250 атмосфери и двойна система за променливи етапи на газоразпределението. Мощноста му е 150 к.с., оптималният въртящ миг е 250 Нм.

При пълноприводните версии моторът TCe 150 ще работи с вариатор X-Tronic, имащ режим на реплика на работата на автоматична кутия D-Step със седем закрепени степени. Заявеният разход на гориво на версията 4х4 с вариатора в разбъркан режим на движение е 7 литра на 100 км път.

Новият модел Arkana ще е “made in Rossia ” - ще се произвежда в московския цех на Renault. Компанията възнамерява производството на негови местни версии за Южна Америка, Европа и Азия.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР