Миналата година по същото време банкерите се страхуваха от скок

...
Миналата година по същото време банкерите се страхуваха от скок
Коментари Харесай

Банкери отчитат каква е готовността на сектора за новите проверки

Миналата година по същото време банкерите се опасяваха от скок на лихвите и тежки регулации, само че 2018 година прелестно ги изненада с плевел напредък на бизнеса

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Виолина Маринова: Очакванията за 2018 година са за връщане на махалото и леко повишение на лихвите

Главният изпълнителен шеф и ръководител на управителния съвет на Банка ДСК пред " Капитал "
20 апр 2018
От лихвите на следващия ден до стогодишния проблем

На годишната конференция на " Капитал " висши мениджъри от бранша обрисуваха главните трендове, провокациите и работата, която има да се прави
24 ное 2017
Банкери: Секторът е в най-хубавото си положение от 10 години

Догодина лихвите ще са без смяна, а кредитирането ще пораства, стана ясно по време на годишната конференция " Банките и бизнесът ", проведена от " Капитал "
21 ное 2017
Ще резервира ли България растежа в стопанската система

Годишната среща на бизнеса с държавното управление на 17 януари ще даде ориентир какво ще се случва през бурната 2017 година
10 яну 2017 Две години след банковите стрес тестванията в България секторът още веднъж се отваря за инспекция, с цел да трасира пътя на страната към ERM II и европейския обединен контрол. За разлика от предходния път, когато инспекторите не пропуснаха нито една от институциите на пазара, този път програмата на проверяващите ще включва представителна извадка - единствено най-големите, редовно значимите кредитори и тези, в които до момента са били засичани някакви недостатъци. Доколко подготвени са да посрещнат инспекцията ще можем да разберем на 20 ноември, когато ръководители на основни институции ще дискутират положението на пазара по време на годишната конференция " Банките и бизнесът ", която се провежда от " Капитал " за шести път.

Преглед на листата с потвърдилите присъединяване дотук предвещава поток от вести: подуправителят на Българска народна банка Калин Христов ще открие форума с послание към промишлеността, която през тази година е напът да реализира връх за всички времена с облага от 1.2 милиарда единствено към деветмесечието, стесняване на каузи на неприятните заеми до едноцифрен % и впечатляваща със своя обсег централизация, която значително трансформира интригата сред огромните и дребните в бизнеса.

Получавате достъп до всички публикации и целия списък на вестника. Причини да не бърза да си потегля, откакто прочете приветствието си, представителят на регулатора ще има в полемиката, в която ще влязат ръководителите на основни банки като Левон Хампарцумян от Уникредит Булбанк, Петър Андронов от ОББ, Петя Димитрова от Пощенска банка, Георги Заманов от Алианц банк. Те ще имат думата да потвърдят или отхвърлят спекулациите, че идните инспекции и политиките на надзора има заплаха да охладят темпа на напредък на кредитирането. Какви са разновидностите това да се отрази върху заемите за бизнеса и най-много по кое време лихвите ще стартират да се подвигат са неизбежните въпроси, на които ще дават отговор специалистите, които работят по корпоративни финансирания в Райфайзенбанк, TBIF Financial Services, Пиреос банк.

Срещата ще е забавна и за колекторския бизнес, който през последните години се трансформира в незаместим сътрудник на банките по разтоварването на камарата от неприятни заеми. Въпреки осезаемото усъвършенстване в системата към момента има над 7 милиарда просрочени заеми, които тежат на балансите.

Регистрацията за конференцията е отворена до 16 ноември, а повече информация може да намерите на страницата на събитието.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР