Миналата година перфектна буря от припокриващи се кризи принуди десетки

...
Миналата година перфектна буря от припокриващи се кризи принуди десетки
Коментари Харесай

През 2022 г. в света е имало повече от 71 млн. вътрешно разселени хора

Миналата година " съвършена стихия " от припокриващи се рецесии принуди десетки милиони хора да " бягат " в границите на личната си страна, като броят на вътрешно разселените лица доближи рекордно високи стойности, съобщи Франс прес, като се базира на отчет на неправителствената организация Център за наблюдаване на вътрешните разселвания (IDMC) и Норвежкия съвет по бежанците (NRC).

През 2022 година са регистрирани невижданите 71,1 милиона вътрешно разселени лица, което е с 20 % повече спрямо миналата година. Това става на фона на всеобщото разселване поради войната на Русия в Украйна, както и от наводненията, провокирани от мусонните дъждове, залели Пакистан, се споделя в взаимния отчет.

Според отчета, през 2022 година в това време са били регистрирани цели 60,9 милиона нови вътрешни разселвания, като някои хора са били принудени да бягат неведнъж през годината.

Това бележи исторически връх за броя на новите вътрешни разселвания и нарастване с 60% спрямо следените през 2021 година към 38 милиона нови разселвания, отбелязва Франс прес.

Миналата година новите вътрешни разселвания вследствие на спорове набъбнаха до 28,3 милиона души - съвсем двойно повече спрямо година по-рано и три пъти повече от средногодишната стойност за последното десетилетие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР