Миналата година PayPal набра финансиране в размер на 125 милиона

...
Миналата година PayPal набра финансиране в размер на 125 милиона
Коментари Харесай

PayPal търси растеж на пазара в Индия след забавяне в САЩ и Европа

Миналата година PayPal набра финансиране в размер на 125 милиона $ за основаването на доставчика на терминали Pine Labs

© Thomas White Американската система за онлайн заплащания PayPal ускорява наличието си в Индия, с цел да отговори на потребностите на 450 млн. онлайн консуматори в страната. Това е положително решение, откакто компанията се сблъсква със закъснение на растежа на пазарите си в Съединени американски щати и Европа. През 2017 година тя стартира да оперира в азиатската страна, с цел да разреши осъществяването на местни и световни разплащания, откакто откри, че Индия е от голямо значение за растежа ѝ. Ключовите пазари на Запад са пренаситени, а Индия е " извънредно значима ", споделя основният софтуерен шеф в PayPal Шри Шивананда в изявление за Financial Times.

Новата стръв

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Когато приказваме за другите райони, има страни с извънредно значение. В момента Индия е на фокус ", споделя той. Навлизайки по-сигурно на пазара в страната, PayPal си слага за цел да се оправи с предизвикването за всички компании в сферата - да понижи броя на хората, които поръчват артикул онлайн, само че се отхвърлят, преди да са натиснали бутона за покупка. За да окуражи потребителите да завършат поръчка, PayPal е изработила нова технология " от един клик " единствено за Индия. Чрез нея те прескачат всички неприятни административни стъпки и по-лесно стигат до бутона за поръчка. След като желае да завоюва повече клиенти и сътрудници в Индия, компанията разумно усилва и броя на чиновниците си, като също така се оглежда за придобивания.

Миналата година PayPal набра финансиране в размер на 125 млн. $ за основаването на доставчика на терминали Pine Labs. Усилията ѝ са в синхрон с държавните начинания, провокирали взрив в цифровите транзакции. Прогнозата на Reserve Bank of India е броят на потребителите, плащащи онлайн, да се усили от 100 млн. души сега до 300 млн. през идващите три години.

Но компанията е притисната от пренаситения пазар, от който не може да избяга. Населението на Индия от 1.3 милиарда души се трансформира в основно полесражение за международната промишленост за онлайн разплащания. Основното преимущество на страната са над 450-те милиона консуматори на мобилен интернет, които са два пъти повече от тези в Съединени американски щати, съгласно данни на PwC.

Конкурентите

След като се сблъскаха с доста компликации, навлизайки взаимно на пазарите си, вложителите от Китай и Съединени американски щати също са приковали вниманието си върху софтуерния бранш в Индия.
Paytm, която е благосъстоятелност на китайския колос за електронна търговия Alibaba, и притежаваната от Walmart PhonePe се разрастват нападателно на пазара. Те се конкурират с Гугъл, Amazon и приложението на Фейсбук WhatsApp. Мениджърът на PayPal в Индия Анупам Пахия твърди, че компанията става все по-атрактивна за дребния бизнес, производителите и работещите на свободна процедура.

Освен това тя уголемява обсега си оттатък огромните градски центрове, каквито са Мумбай и Ню Делхи. Според Пахия се следи огромен потребителски интерес и отвън тях - " всеки един от общо три $ от ритейл износа минава през PayPal ". " Хората, които продават своите артикули и услуги по целия свят, в този момент продават и на локално равнище в Индия ", изяснява той. PayPal има 3500 чиновниците в Индия и възнамерява да наеме още 1200 до края на годината.
Новата технология на компанията е довела до забележителен прогрес - по принцип процентът на клиентите, отказващи се от продукта, комплициран в шопинг " кошницата ", е по-висок в Индия, в сравнение с в другите пазари, като доближава 89%. След стартирането на новата услуга, която има шестмесечен тестов интервал, те са почнали да понижават. Все отново някои анализатори плануват, че в бъдеще на компанията ще ѝ е мъчно.

Пазарният дял на PayPal съгласно броя на хората, конфигурирали приложението, е едвам 1%, което е доста надалеч от резултата на Paytm от 42% или PhonePe от 33%, излиза наяве от изследване на изследователската компания Kalagato. " Paytm и PhonePe в действителност са се фокусирали върху характерните за Индия артикули и са вложили доста в това да образоват клиента ", споделя Аман Кумар, който е основен бизнес шеф в компанията. " Според данните, които имаме, PayPal не е съумяла да навлезе в областта на ритейл заплащанията. "

Американската компания обаче е подготвена на всичко, с цел да генерира напредък в страната, и обмисля разновидности за придобивания на компании. " Ако има смисъл за бизнеса, сме подготвени да го създадем ", споделя Пахия. " Индия е огромен пазар. Ние таман започваме ", прибавя той.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР