Миналата година от Волво обявиха, че от 2019 нататък всички

...
Миналата година от Волво обявиха, че от 2019 нататък всички
Коментари Харесай

До 2025 година половината коли на Волво ще бъдат електрически



Миналата година от " Волво " оповестиха, че от 2019 нататък всички нови модели на марката ще са снабдени с електрически мотор, без значение дали става дума за хибридни, полухибридни или чисто електрически коли. Според скорошното изказване на производителя той ще направи следващата крачка към по-пълната приложимост на електрозадвижване. Съвсем неотдавна при провеждането на Автосалона в Пекин изпълнителният шеф Хокан Самуелсон се ангажира, че до 2025 година размерът на продажбите на стопроцентовите електрически автомобили ще заеме половината от всички продажби.

" Миналата година ние дефинитивно се обърнахме към електромоторите, които ще сложат завършек на епохата на моторите с вътрешно горене " означи Самуелсон. " Днес ние възобновяваме и ускоряваме нашия ангажимент за произвеждане на електрически автомобили. "

Миналия юни, до момента в който още веднъж лансираха на пазара своята серия Polestar, те потвърдиха, тя е ориентирана извънредно към електрическите автомобили, а също и че сред 2019 и 2021 новите коли ще са напълно електрически (три с марката Волво и два с марката Polestar).

Повечето производители към този момент са декларирали своя интерес към електрическите автомобили. През 2017-а Мерцедес-Бенц обявиха, че имат намерение до 2022 да дават електрическа версия на предлаганите от тях коли. От " Астън Мартин ", пък, оповестиха, че създаваните от тях коли ще станат хибридни към 2025 и че до 2030 чакат една трета от продажбите им да идват точно от електрическите автомобили. " Фолксваген " също се пробват до 2030 да излязат с електрическа версия на предлаганите от тях коли, и още повече: до 2025 имат намерение да извадят на пазара общо 80 разнообразни модела в границите на всички следени от тях марки. Ягуар също оповестиха, че до 2020 всички техни нови модели ще бъдата или хибридни или напълно електрически. Хонда не останаха по-назад като оповестиха още през 2016, че до 2030 следва две трети от предлаганите от тях коли да бъдат електрически.

На този стадий от Волво към момента не са съумели да дават напълно електрическа кола, това следва да се случи през идната година.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР