Миналата година от „Господари на ефира“ излъчиха скандални репортажи, които

...
Миналата година от „Господари на ефира“ излъчиха скандални репортажи, които
Коментари Харесай

Стоян Стоянов пред "ШОУ': Няма нищо лошо в платените кастинги

Миналата година от „ Господари на ефира “ излъчиха скандални репортажи, които демонстрираха по какъв начин продуцентите на новия български сериал „ Лъжливи рими” вършат платени кастинги. След излъчените репортажи доста хора им обърнаха тил и ги оповестиха за лъжци, които печелят по лесния метод, без изобщо да имат желание да снимат каквото и да било. Дълго време екипът на продукцията мълчеше по тематиката, само че в този момент притежателят на кастинг организацията, която провежда подбора на актьорския състав - Стоян Стоянов, който е и притежател на една от фирмите, осъществили сериала, е подготвен да приказва. Решил е чак в този момент да каже неговата позиция, защото сериалът „ Лъжливи рими “ е подготвен и с това може да запуши устата на всички, които подходиха с съмнение към работата му.

Стоян Стоянов е родом от град Стара Загора. Той е основател на най-голямата детска фешън организация в България. В това си амплоа е провел голям брой състезания, както и събития от друг темперамент - рекламни, фешън, музикални и други Освен с организации за гении, той е прочут на българската публика и с изявите си на хип-хоп сцената, където се подвизава с псевдонима Слаш. Съвместно с дуетната му половинка Зипо имат зад тила си доста музикални планове, множеството от които са снимани от компанията на Стоян. Създал е и хип-хоп група, сплотяваща над 150 индивида с разнообразни гении, взаимно с които реализира разнообразни начинания. Младият заралия стои в основата и на продуцентска компания, която основава музикални и рекламни видеоклипове в България и чужбина. Компанията на Стоян е и една от продуцентите на първия български хип-хоп сериал „ Лъжливи рими”, чийто филмов откъс към този момент се върти в обществените мрежи. От средата на септември се чака да тръгне и по телевизия „ Евроком “.
„ Кастингът съставлява услуга като всяка друга. Независимо от типа на сектора - има платени и безвъзмездни услуги. Разликата сред тях е в качеството и метода на предложение. Същото е все едно да питаме:

''Защо интернетът е заплатен, нали има безвъзмезден wi-fi в заведенията?''

или ''Защо има платени канали като HBO и Diema Xtra., откакто има безвъзмездни канали?'' и по този начин мога да изреждам до безспир. Това е избор на участника и аз, като притежател на кастинг организация, не скланям никого с нищо. Всеки преценя самичък за себе си, дали да взе участие, както и дали да се възползва и от другите услуги, които предлагаме “, сподели Стоян във връзка нападките, че той би трябвало да заплаща на хората на кастингите, а не противоположното.
Той разяснява още, че във всяка сфера има хора и компании, които правят противозаконни дейности и мамят хората, само че не трябва всички да се поставят под общ знаменател. „ Всяко нещо, което прави организацията ми и в частност аз, е в границите на закона. Всичко се ревизира от контролните органи, най-малкото в края на годината, когато си заплащам налозите.

Данъчните ревизират всеки лев, от кое място е пристигнал

и защо е изхарчен. И да не забравяме, че всеки може да ревизира какви са законовите разпореждания и дали има право компания ''х'' да поставя такси или не “, добавя той.
Категоричен е, че няма организация, която да обещае авансово на участник в кастинг, че той ще бъде определен и ще има задължения. „ Заплащането подсигурява, че организацията ще извърши своята част от договорката, а точно услугата, която предлага. Аз, като притежател на организация, бих се радвал колкото се може повече участия да имат клиентите ми, тъй като това неимоверно ще вдигне рейтинга на компанията ми, само че нищо не зависи от мен. В тази активност има пет фактора - ние по какъв начин ще си свършим работата; участникът какъв брой ще е квалифициран и доколко е добър; журито какво търси; какви са изискванията, които предлага дадената компания/продукция, и каква е конкуренцията, т.е. какъв брой участници се явяват за съответната позиция “, споделя той.
По мотив отрицателните мнения в обществените мрежи той споделя, че

там всеки може да показва свободно мнението си

Най-вече доминират „ злобарите “ и добавя: „ Недоволни – допустимо е да има, въпреки и малко, само че не и излъгани. В същото време, можете да ревизирате фейсбук страницата ни, където доволните са извънредно доста. Там ще намерите доста истории на участници в разнообразни наши планове, кастинги и така нататък Тук би трябвало да се означи, че много от отрицателните мнения са от хора, работещи в други кастинг организации или от продуцентски компании, които оперират с подправени профили. За страдание масата от хора се манипулира елементарно, защото множеството не обичат да се задълбават в елементи и да проучат по какъв начин стоят нещата, а непосредствено разясняват и споделят, заклеймявайки индивида или компанията, против който е ориентиран доносът “.
“Фирмата ни не е сертифициращ орган и документи не издава. Твърдения, които се хвърлят в медийното и интернет пространство, само че не са доказани от нито един държавен орган, не са състоятелни и подвеждат елементарния фен. Имайте поради, че репортажите са от същите хора, които твърдяха, че кастинг организацията ми е лъжлива, както и че сериалът, по който работихме с сътрудниците ми, които са потвърдена компания на пазара, също е подправен и не съществува подобен сериал. А сериалът е сниман, инсталиран и скоро следва премиерата. Искам да се обърна към всички хора, без значение дали са клиенти на моята компания или не, с молба да ревизират всяка информация минимум от два или три самостоятелни източника и също по този начин да се обръщат непосредствено към мен или екипа ми, с цел да получат най-точна информация”, споделя Стоян.
Попитахме го дали има сполучливи образци с хора, които са взели участие в негови начинания. Посочи, че е пращал доста хора на фотоси на реклами, музикални видеоклипове, сериали, онлайн магазини, уеб сайтове и така нататък

Подготви: Красимир КРАСИМИРОВ

Ч
ЕТЕТЕ ТАЗИ И ОЩЕ ГОРЕЩИ НОВИНИ В НАЙ-НОВИЯ БРОЙ НА ВЕСТНИК " ШОУ ", КОЙТО ВЕЧЕ Е НА ПАЗАРА!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР